Σύνοψη: Τι θα επιλέγατε; Να αποκτήσετε εκατό χιλιάδες ευρώ εδώ και τώρα ή ένα εκατομμύριο σε δέκα χρόνια;

Ένα παντρεμένο ζευγάρι, ο 38χρονος Hector και η 37χρονη Paula αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η σχέση τους θα μπει σε δοκιμασία όταν ο πλούσιος φίλος τους Toni κάνει το παραπάνω δίλημμα μια πραγματική επιλογή.

Άποψη: Βασισμένο στο θεατρικό έργο του Jordi Vallejo και θυμίζοντας επίσης πολύ το θεατρικό «Τέλειοι Ξένοι», το «El Test» συγκεντρώνει δύο ενήλικα ζευγάρια σε ένα δείπνο που παίρνει μια απροσδόκητη τροπή.

Μια ερώτηση ενός τεστ προσωπικότητας που έχει σκοπό να αποκαλύψει τον χαρακτήρα των πρωταγωνιστών, καταλήγει να φέρει στο φως μυστικά, ψέματα και απωθημένα μέσα από μια σειρά κωμικών παρεξηγήσεων.

Η βραδιά που ξεκινάει για τον Hector, την Paula και τον Toni με αναμνήσεις από τα νεανικά τους χρόνια και φιλοσοφικές συζητήσεις για τα χρήματα, τον έρωτα, την ηθική, εξελίσσεται σε μια βραδιά μεγάλων αποκαλύψεων όταν στο παιχνίδι μπαίνει και η Berta, ψυχολόγος και σύντροφος του Toni. O Hector θέλει 100.000 ευρώ για να ανακαινίσει το μπαρ του και να το μετατρέψει σε επιτυχημένη επιχείρηση, αλλά η Paula προτιμά να περιμένει τα πολλά χρήματα για να εξασφαλίσει το μέλλον της κόρης τους. Ποιος θα βγει κερδισμένος τελικά από αυτό το δείπνο;

Οι Carlos Santos, Miren Ibarguren, Alberto San Juan, Blanca Suárez είναι εξαιρετικοί στους αντίστοιχους ρόλους, δημιουργώντας ανάμεσά τους μια εκρηκτική χημεία. Ενώ συνεχώς “ψυλλιαζόμαστε” τι πρόκειται να γίνει, οι ανατροπές δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν. Η υπόθεση εξελίσσεται κυρίως στο σπίτι του Toni και το εύρημα με το οποίο ο ίδιος ο χώρος συμμετέχει και καθοδηγεί την πορεία της βραδιάς αποδεικνύεται αρκετά έξυπνο.

Ωστόσο, για να αποφύγει τη θεατρικότητα του εγχειρήματος, ο σκηνοθέτης Dani De La Orden είχε προσθέσει παιδιά, πεθερικά, τροχονόμους δημιουργώντας τελικά κάτι ανάμεσα σε ρομαντική κομεντί και κωμωδία καταστάσεων. Πράγμα που δεν μας χαλάει και ιδιαίτερα, βέβαια. Το σενάριο διαθέτει χιούμορ και δίνει αφορμή για συζητήσεις που μάλλον ποτέ δεν θα έχουν τελειωμό σε καμία παρέα.

Διασκεδαστική, αστεία, φλύαρη, βασισμένη στην ειρωνεία και στις φορτισμένες απαντήσεις των χαρακτήρων της, η ταινία καταφέρνει να θέσει το κρίσιμο ερώτημα και σε εμάς τους θεατές, κάνοντάς μας μέρος της. Μαζί με τους ήρωες, όλοι ανήκουμε στη μία ή στην άλλη ομάδα με τις αρετές και τα ελαττώματα και των δύο επιλογών να αποκαλύπτουν περισσότερα από όσα ίσως θέλουμε να ξέρουμε για τους φίλους μας αλλά και για τους εαυτούς μας.

Πρώτη δημοσίευση: 18 May 2023, 01:49
Ενημέρωση: 25 May 2023, 12:02
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Το τεστ (El test)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 
Release: 
18 Μαϊου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos Γυρίσματα της Τύχης, από την Spentzos