Συγκινητικό αντιπολεμικό δράμα χαμηλών τόνων που όμως καυτηριάζει υψηλότονα (με τον τρόπο του) τον παραλογισμό του πολέμου, ενώ αποτέλεσε την μεγάλη περυσινή έκπληξη στις υποψηφιότητες για το Όσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ, καθώς κατάφερε να φτάσει στην πεντάδα...

Βοηθάει πολύ η φιγούρα του σεβάσμιου γέροντα που προσπαθεί να συμφιλιώσει το ποτικό χάσμα, λιτή και χωρίς περιττούς πλατειασμούς και μελοδραματισμούς η αφήγηση, αλλά και τίποτα που να μην έχουμε ξαναδεί αναφορικά αν αντίστοιχα αντιπολεμικά δράματα. 

Με καθαρότητα στην κινηματογραφική αφήγηση, αλλά και ροπή προς την διδαχή, μαζί με κάποιες ευκολίες. Συμπαθής προσπάθεια.

Υπόθεση:
Η ταινία MANTAPINIA αφηγείται την ιστορία ενός Εσθονού καλλιεργητή μανταρινιών, ο οποίος μέσα στο πόλεμο της Αμπχαζίας του 1992, περιθάλπει με περίσσια ανθρωπιά δύο βαριά τραυματισμένους από αντίπαλα στρατόπεδα. Ο ένας μισθοφόρος Τσετσένος και ο άλλος Γεωργιανός. Η συμβίωση κάτω από την στέγη του γενναιόδωρου Εσθονού θα τους κάνει να καταλάβουν ότι περισσότερα πράγματα τους ενώνουν, παρά τους χωρίζουν.  

 

Πρώτη δημοσίευση: 29 May 2015, 02:02
Ενημέρωση: 4 Jun 2015, 10:27
Τίτλος:
Tangerines (Μανταρίνια)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
87
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Μαϊου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos