Στον πρώτο καθαρά πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας της, η πληθωρική Μελίσα ΜακΚάρθι παραδίδει μια tour de force ερμηνεία υπό την τρίτη και... “φαρμακερή” καθοδήγηση του Πολ Φέιγκ (για το “Bridesmaids” του οποίου, μην ξεχνάμε, είχε προταθεί για Β' Γυναικείο Oscar), αποδεικνύοντας πως όχι μόνο αποτελεί μια από τις κορυφαίες κωμικούς αυτήν τη στιγμή στον πλανήτη Hollywood, αλλά και μια πολυτάλαντη ηθοποιό που δεν σταματά να μας εκπλήσσει.

Υποδυόμενη την -καθηλωμένη εδώ και μια δεκαετία σε ένα ανήλιαγο υπόγειο εξοπλισμένο με hi-tech συστήματα παρακολούθησης- αναλύτρια της CIA Σούζαν Κούπερ, η οποία προσφέρεται να αναλάβει δράση “εκεί έξω” όταν μια αδίστακτη έμπορος όπλων απειλεί να εξοντώσει όλους τους πρωτοκλασάτους πράκτορες της υπηρεσίας, ανακαλύπτοντας σταδιακά την δυναμική και πολυμήχανη πλευρά του εαυτού της, η ΜακΚάρθι βρίσκει την ευκαιρία να ξεδιπλώσει μερικές ακόμη πτυχές του πολύπλευρου ταλέντου της. Κάπως έτσι, την βλέπουμε, μεταξύ άλλων, να τα πηγαίνει περίφημα σε ορισμένες φαινομενικά απαιτητικές σκηνές δράσης διατηρώντας, φυσικά, ανέπαφο το ξεκαρδιστικό αυτοσαρκαστικό της χιούμορ, βάζοντας τα γυαλιά στους Austin Powers και τους Johnny English αυτού του κόσμου οι οποίοι πιθανότατα θα ένιωθαν μπροστά της όσο μειονεκτικά νιώθει ο υπερκατάσκοπος της... συμφοράς Ρικ Φορντ (ο Στέιθαμ σε έναν αναπάντεχα φαρσοκωμικό ρόλο, εμπλουτισμένο με καυχησιάρικες ατάκες που “σκοτώνουν”!).

Με την πρωταγωνίστριά του σε φοβερή φόρμα, ο -σκηνοθέτης, αλλά και σεναριογράφος εδώ- Φέιγκ στήνει μια φορτσάτη. εντυπωσιακά καλογυρισμένη και καθόλα θεαματική τζεϊμσμποντική περιπέτεια η οποία μας ταξιδεύει από τις ΗΠΑ στο Παρίσι και από τη Ρώμη στη Βουδαπέστη, προσφέροντάς μας στην πορεία ποικίλες συγκινήσεις τις οποίες φιλτράρει μέσα από απανωτές χιουμοριστικές καταστάσεις, φροντίζοντας να εκμεταλλευτεί στο έπακρο και τις ορεξάτες ερμηνείες του επίλεκτου συμπρωταγωνιστικού καστ απ' όπου ξεχωρίζουν οι βρετανοί κωμικοί Μιράντα Χαρτ και Πίτερ Σεραφίνοβιτς.

Με διαφορά η κωμωδία-έκπληξη της σεζόν, το “Spy” όχι μόνο δεν αποτελεί “ένοχη απόλαυση”, αλλά σε αναγκάζει να... νιώσεις ένοχος αν δεν καταφέρεις να την απολαύσεις όπως της αρμόζει!

Υπόθεση:
Η Σούζαν Κούπερ (Μελίσα ΜακΚάρθι) είναι μία φιλήσυχη αναλύτρια της CIA, που κάνει κυρίως δουλειά γραφείου, και ταυτόχρονα ο αφανής ήρωας πίσω από τις πιο επικίνδυνες αποστολές. Όταν, όμως, ο συνεργάτης της (Τζουντ Λο) εξαφανίζεται και ένας ακόμη κορυφαίος πράκτορας (Τζέισον Στέιθαμ) βρίσκεται επίσης σε κίνδυνο, η Σούζαν δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια κρίσιμη μυστική αποστολή. Τώρα, ως μυστική πράκτορας πλέον, θα χρειαστεί να εισχωρήσει στον κόσμο μίας θανάσιμης εμπόρου όπλων έτσι ώστε να αποτρέψει μια επικείμενη παγκόσμια καταστροφή… Θα τα καταφέρει;  

 

Πρώτη δημοσίευση: 18 Jun 2015, 17:00
Ενημέρωση: 25 Jun 2015, 13:00
Τίτλος:
Spy (Spy)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
121
Εταιρία διανομής: 
Release: 
18 Ιουνίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos