Sleep tight

Ο Σέζαρ είναι θυρωρός σε συγκρότημα πολυκατοικιών στη Βαρκελώνη, που ενώ περνάει καθημερινά απαρατήρητος, γνωρίζει τα πάντα για όλους τους ένοικους. Ο Σέζαρ τα έχει με τον κόσμο, και ιδιαίτερα με τους ενοίκους που υποτίθεται πως βοηθάει. Τρέφεται από τον πόνο των άλλων, απολαμβάνει να σπέρνει τη δυστυχία και να τη βλέπει να μεγαλώνει.
Sleep tight - κριτική ταινίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σκηνοθέτης των [REC] και [REC2], Χάιμε Μπαλαγκέρο, επιστρέφει με ένα ψυχολογικό θρίλερ σε ατμόσφαιρα Χίτσκοκ και εξερευνά τους μηχανισμούς της κινηματογραφικής αγωνίας. Σε ένα σκηνικό συναισθηματικής ασφυξίας, και με τους πρωταγωνιστές Λουίς Τοσάρ και Μάρτα Ετούρα, που βρίσκονται ξανά μαζί, μετά το Κελί 211, ο Χάιμε Μπαλαγκέρο μας προσφέρει μια εφιαλτική μελέτη πάνω στο απόλυτο κακό.

Ο ΘΥΡΩΡΟΣ απέσπασε 6 Βραβεία Γκαουντί, το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου στο Φεστιβάλ Φαντάσια, το Βραβείο After Dark στο Φεστιβάλ του Σικάγο, αλλά και το Βραβείο καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας από την Ένωση Ισπανών Ηθοποιών, και προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στους κύκλους των φίλων του είδους, και όχι μόνο (7.2/10 – IMDb, 93% – Rotten Tomatoes).

Στο σημείωμα του για την ταινία, ο σκηνοθέτης Χάιμε Μπαλαγκέρο, εξηγεί πως ήθελε να φτιάξει ένα θρίλερ με πιο «παραδοσιακά» υλικά: «Μετά το [REC] και [REC]2, και τα δύο αιρετικά και βίαια φιλμ, τόσο στη μορφή τους, όσο και στην αφήγηση τους, ήθελα να επιστρέψω στην εξερεύνηση ενός πιο πολύπλοκου μηχανισμού του θρίλερ και της αγωνίας. Τότε έπεσε στα χέρια μου ένα σενάριο που μου επέτρεπε να εμβαθύνω σε αυτά τα στοιχεία στο έπακρο. Ο ΘΥΡΩΡΟΣ εκπροσωπεί μια επιστροφή σε μια πιο συμβατική αφηγηματική δομή, που όμως είναι ικανή να εμπλέξει το θεατή στα νήματα της ιστορίας, στο γρήγορο, αλλά και ανατριχιαστικό παιχνίδι του Σέζαρ με το θύμα του, Κλάρα».

Πρώτη δημοσίευση: 10 Jul 2014, 13:27
Ενημέρωση: 16 Jul 2014, 17:04
Τίτλος:
Sleep tight (Ο θυρωρός)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Release: 
10 Ιουλίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
18 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos