Σκότωσα το αφεντικό μου

Σκότωσα το αφεντικό μου

Σύνοψη: Χωρίς δουλειά ή προσόντα γενικότερα, η Σάντρα, μια πρώην νικήτρια καλλιστείων, μετακομίζει ξανά με τη μητέρα της, μετά από 15 χρόνια. Βρίσκει δουλειά σε ένα τοπικό εργοστάσιο, αλλά δεν τα πάει καλά με το αφεντικό της, τον οποίο… σκοτώνει κατά λάθος. Δύο γυναίκες συνάδελφοί της είναι μάρτυρες. Οι τρεις τους ανακαλύπτουν ότι ο νεκρός έκρυβε μια τεράστια περιουσία, την οποία αποφασίζουν να μοιραστούν. Κάπως έτσι ξεκινούν τα προβλήματα…

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Είναι αλήθεια ότι στο Γαλλικό σινεμά, τα κοινωνικά δράματα μονοπωλούν θεματικά την εργατική τάξη. Αλλά αυτό δε συμβαίνει αλλού. Tο FULL MONTY, το BILLY ELLIOT, το SLUMDOG MILLIONAIRE, οι ταινίες του  Ken Loach RIFF RAFF και ANGEL'S SHARE, που ήταν γεμάτες χιούμορ, ή ο  Stephen Frears με το SNAPPER και το VAN. Νομίζω ότι ο γαλλικός κινηματογράφος στερείται χαρακτήρες της εργατικής τάξης με τους οποίους  μπορούμε να γελάσουμε. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ για παράδειγμα, είναι μια μεγάλη ταινία, αλλά στη ζωή ενός εργάτη δεν είναι όλα δραματικά. Θέλησα να τοποθετήσω το REBELS κάπου διαφορετικά. Με χαρακτήρες που αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Με αντισυμβατικούς γυναικείους χαρακτήρες, έτοιμους να φτάσουν στα άκρα».

Η Σεσίλ Ντε Φρανς για το Rebelles

«Πόσες ταινίες μπορούν να συνδυάσουν το θρίλερ, το μοντέρνο γουέστερν και την τραγική κωμωδία; Πιστεύω οτι πάρχει τρόπος να είσαι ευρηματικός και  προκλητικός χωρίς να χλευάζεις. Για μένα το REBELS είναι μια θηλυκή rock ‘n’ roll κωμωδία. Η ροκ έτσι κι αλλιώς, ξεκίνησε ως μία μορφή έκφρασης της καθημερινής ζωής στις περιοχές της εργατικής τάξης. Η ταινία μας τοποθετείται στον ίδιο ρυθμό και δεν υπερβάλλει τα πράγματα: είναι δυναμική, χαρούμενη, συναρπαστική. Η ιστορία μας εκπλήσσει χωρίς να μειώσει ποτέ την ανθρωπιά των χαρακτήρων της. Λατρεύω τους σκηνοθέτες που σκέφτονται την ευχαρίστηση του κονού: ο Aλάν ήθελε να τους ταξιδέψει, να τους συγκινήσει και να τους διασκεδάσει».

Published: 23 May 2019, 13:50
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Σκότωσα το αφεντικό μου (Rebelles)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
87
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Μαϊου 2019
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο