Σύνοψη: Η Σίγκνε και ο Τόμας διατηρούν μια αρρωστημένη, ανταγωνιστική σχέση, η οποία παίρνει μια άσχημη τροπή όταν ο Τόμας αποκτά ξαφνικά αναγνώριση για το καλλιτεχνικό του έργο.

Γνήσια αντιδραστική, η Σίγκνε επιχειρεί απεγνωσμένα να ανακτήσει το στάτους της δημιουργώντας μια νέα, αδίστακτη περσόνα, η οποία τρέφεται από την προσοχή και τη συμπόνια των άλλων.

Άποψη: Η αιχμηρή σάτιρα "Sick of Myself, η οποία προέρχεται από την ομάδα παραγωγής του "The Worst Person in the World”, φέρνει τον ναρκισσισμό σε ένα ξεκαρδιστικό και ταυτόχρονα ανατριχιαστικό, νέο επίπεδο.

Ο Νορβηγός συγγραφέας και σκηνοθέτης Κρίστοφερ Μπόργκλι βάζει στο κέντρο της ιστορίας του μια νεαρή γυναίκα από το Όσλο, η οποία είναι γεμάτη αναγνωρίσιμες νευρώσεις του σύγχρονου τρόπου ζωής -γεμάτη red flags όπως θα λέγαμε- που εντέχνως κρύβει ανάμεσα σε κρίσεις ξέφρενου γέλιου. Η επιθυμία της να κερδίσει την προσοχή έναντι του συντρόφου της ωθεί την Σίγκνε σε ακραίες επιλογές. Και όσο εκείνη νομίζει ότι πλησιάζει τον εντελώς pervert στόχο της, τόσο το σώμα της καταρρέει.

Έχουμε εδώ μια έξυπνη υπόθεση και ένα ακόμα πιο έξυπνο σενάριο. Η φυσικότητα των διαλόγων αναδεικνύει ακόμα πιο έντονα την αρρωστημένη σχέση του ζευγαριού. Η ρεαλιστική απόδοση των όσων η ίδια η πρωταγωνίστρια προκαλεί στον εαυτό της σοκάρει και μας τρίβει στη μούρη το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κάποιος για να κερδίσει την προσοχή, στη νέα εποχή του εθισμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η παρεμβολή σκηνών με την τροπή που η Σίγκνε ονειρεύεται να πάρουν τα σχέδιά της, μπορεί αρχικά να μπερδεύει. Γίνεται, όμως, σταδιακά ένας έξυπνος τρόπος για μια ακόμα σοκαριστική αντιπαραβολή με την πραγματική εξέλιξη των πραγμάτων. Φυσικά, η Κριστίνε Κούγιατ Θορπ είναι εκείνη που σηκώνει στους ώμους τη όλη την ταινία. Γίνεται συμπαθητική και εξοργιστική ταυτόχρονα. Γίνεται ένα τέρας των tabloids και μια star συγχρόνως.

H ομάδα οπτικών εφέ του "Sick of Myself", με επικεφαλής τη μακιγιέζ Δήμητρα Δρακοπούλου αξίζει επίσης ξεχωριστή μνεία, καθώς αποδίδει τον αργό διαβρωτικό εκφυλισμό του προσώπου της Signe με τρόπο τόσο αληθινό, όσο και καλλιτεχνικό.

Η Signe είναι παγιδευμένη σε μια δυστυχία που την τρέφει. Και αυτή είναι μια ταινία που ή θα σου αρέσει ή θα τη σιχαθείς.

Σε κάθε περίπτωση και παρότι δείχνει ένα low profile εγχείρημα, το “Sick of Myself” προκαλεί έντονα συναισθήματα, διαπραγματεύεται ένα πολύ σύγχρονο θέμα που μας αγγίζει όλους λιγότερο ή περισσότερο και σε καμία περίπτωση δεν περνάει απαρατήρητo.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Sep 2023, 14:49
Ενημέρωση: 21 Sep 2023, 02:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Sick of myself (Σιχάθηκα τον εαυτό μου)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos