Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η ταινία ακολουθεί τον Τζον Χάρτλι (Ντουέιν Τζόνσον), ο οποίος αναλαμβάνει για λογαριασμό της Ιντερπόλ να συλλάβει τους πιο περιζήτητους ληστές τέχνης.

Η καταδίωξη τον βρίσκει στη μέση μιας επικίνδυνης ληστείας, όπου αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν επίδοξο απατεώνα, τον Νόλαν Μπουθ (Ράιαν Ρέινολντς) με στόχο να πιάσουν την πιο περιζήτητη ληστή έργων τέχνης, με το όνομα “The Bishop” (Γκαλ Γκαντότ).

Άποψη: Ο σκηνοθέτης Rawson Marshall Thurber ξανασυναντά τον Dwayne Johsnon έπειτα από τα Central Intelligence (2016) και Scyscraper (2018) και βάζοντας πλάι του δύο ακόμα σούπερ σταρ του Χόλιγουντ, τον Ryan Reynolds και την Gal Gadot, στήνει μια κωμωδία δράσης με ληστείες μουσείων, διεθνώς καταζητούμενους ληστές και αστυνομικούς της Ίντερπολ, πανάκριβα σπίτια και αυτοκίνητα, ποτά και φορέματα, ταξίδια από την Ρώμη και την Ρωσία στην Αργεντινή και ναι, κάποιες φορές αυτό αρκεί.

Ένα αγνό και τίμιο σινεμά διασκέδασης, μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους, που συνδυάζει αφηγηματικά εύστοχα το Απατεώνες και Τζέντλεμεν με την Υπόθεση Τόμας Κράουν.

Όλα ξεκινούν στο περίφημο και πανέμορφο Castel Sant’ Angelo στην Ρώμη, από το οποίο κλέβεται ένα από τα τρία αυγά της Κλεοπάτρας, της Αιγύπτιας βασίλισσας, με τον ληστή έργων τέχνης, Νόλαν Μπουθ, να θέλει να εντοπίσει και τα άλλα δύο, αν και εμπόδιο στις επιδιώξεις του στέκεται τόσο η Νο1 αντίπαλό του στις κλοπές έργων και ένας αστυνομικός από την Αμερική, που όμως λίγο τον εμπιστεύονται οι υπόλοιποι.

Αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια γιγαντιαία καταδίωξη σε διάφορες ηπείρους και χώρες και μια εναγώνια προσπάθεια εντοπισμού των αρχαίων αντικειμένων, με όλους να διεκδικούν τα πρωτεία εντοπισμού.

Και όλα αυτά με μπόλικο χιούμορ χάρη στο ανάλαφρο και ανεπιτήδευτα χαβαλετζίδικο σενάριο του σκηνοθέτη, που χαρίζει μερικές από τις πιο αστείες σκηνές που έχουμε δει φέτος στο σινεμά. Παρόλο που δεν αποφεύγει κλισέ του είδους, με plot twists που δεν είναι κα τόσο αιφνίδια, καθώς ακόμα και αν δεν τα περιμένεις απόλυτα, σίγουρα όμως τα έχεις ξαναδεί σε άλλες ομοειδείς ταινίες, γίνεται με τρόπο που εν τέλει δεν σε νοιάζει.

Στόχος άλλωστε δεν είναι να σοκαριστείς από την έκβαση της πλοκής και προς τα πού θα πάει μιας και τα περισσότερα είναι αρκετά προβλεπόμενα, στόχος είναι να διασκεδάσει ο θεατής απολαμβάνοντας μια στιλάτη, φαντεζί και έξυπνα αστειευόμενη ταινία που τόσο πολύ έχει ανάγκη το σινεμά του σήμερα, αλλά και οι θεατές. Τρεις πασίγνωστοι ηθοποιοί με τρομερή χημεία και άνεση μεταξύ τους που φαίνεται να απολαμβάνουν την πλάκα που κάνουν οι ήρωες μεταξύ τους και αυτό είναι από τα ατού της ταινίας. Τίποτα δεν γίνεται σοβαρό και βαρύγδουπο. Οι ίδιοι οι ήρωες απολαμβάνουν το τι κάνουν και προς τα πού πηγαίνει η πλοκή και έτσι συνεχώς αυτοσαρκάζονται ή δουλεύει ο ένας τον άλλο.

Πρώτη δημοσίευση: 4 Nov 2021, 11:54
Ενημέρωση: 18 Nov 2021, 14:58
Τίτλος:
Red Notice
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
115
Εταιρία διανομής: 
Πλατφόρμα Streaming: 
Release: 
4 Νοεμβρίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos