Eντελώς ακαδημαϊκή και κλασσικοσυντηρητική βιογραφία του μύθου Τζέσε Όουενς, καλογυαλισμένη, φροντισμένη, προσεγμένη, αλλά χωρίς την παραμικρή ίντριγκα και ούτε και κάποια ερμηνεία άξια ουσιαστικής αναφοράς.

Δεν ξέρω τι περιορισμούς είχε ο Στίβεν Χόπκινς στην σκιαγράφηση του πορτραίτου αυτού του τεράστιου αθλητή, αλλά μας διαφωτίζε από λίγο έως καθόλου για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ώσπου να φτάσει στους αγώνες και όχι τόσο το αποτέλεσμα, το οποίο το γνωρίζουμε. 

ΣύνοψηΤο 1936 οι Ολυμπιακοί Αγώνες διοργανώθηκαν στο Βερολίνο. Στόχος της ναζιστικής κυβέρνησης της Γερμανίας ήταν να χρησιμοποιηθούν οι Αγώνες ως ευκαιρία ανάδειξης των απόψεων του Χίτλερ σχετικά με την ανωτερότητα της Άριας φυλής. Αυτό το όνειρο γκρεμίστηκε από έναν μαύρο Αμερικανό αθλητή – τον σπουδαίο Τζέσε Όουενς.

Έχοντας και ο ίδιος βιώσει τον ρατσισμό στην πορεία του προς την κορυφή, ο Όουενς έγινε διάσημος καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ που έβρισκε στον δρόμο του, χάρη και στη βοήθεια του προπονητή του, Λάρι Σνάιντερ. Παρά το δίλημμα της συμμετοχής ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Όουενς τελικά αποφασίζει να πάρει μέρος, θεωρώντας ότι η καλύτερη εκδίκηση ενάντια στην ναζιστική προπαγάνδα θα ήταν ένας δικός του θρίαμβος – ο οποίος και έρχεται.

 

Πρώτη δημοσίευση: 24 Apr 2016, 19:34
Ενημέρωση: 28 Apr 2016, 13:53
Τίτλος:
Race (Ο άνθρωπος που ταπείνωσε τον Χίτλερ)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
134
Εταιρία διανομής: 
Release: 
21 Απριλίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos