Έχοντας το ψευδώνυμο «ο τενόρος του λαού», ο Παβαρότι ήταν σπάνιος συνδυασμός προσωπικότητας, ιδιοφυίας και διασημότητας και χρησιμοποιούσε τις θαυμάσιες αυτές αρετές του για να διαδώσει το Ευαγγέλιο της όπερας σαν τρόπο διασκέδασης – και κάτι που μπορεί να απολαύσει όλος ο κόσμος που αγαπάει τη μουσική. Μέσα από την απόλυτη δύναμη του ταλέντου του, ο Παβαρότι κυριάρχησε στις μεγάλες σκηνές του κόσμου και έκλεψε τις καρδιές του κοινού όπου και να πήγαινε.

Δημιουργός του ντοκιμαντέρ είναι ο Ron Howard και στόχος του να φέρει τον θεατή σε επαφή με ίσως άγνωστες πτυχές και πληροφορίες για τον καλλιτέχνη. Δεν πρόκειται απλά για ένα ταξίδι στην καριέρα του και στο τι πέτυχε ως καλλιτέχνης και σε καμία περίπτωση το ντοκιμαντέρ δεν αποσκοπεί στην αγιοποίηση του. Εξιστορούνται καλές και κακές στιγμές, επιτυχίες και αστοχίες, οι σχέσεις του με την οικογένεια και τα παιδιά του.

Η αφήγηση της ζωής του Luciano Pavarotti ξεκινά από τα χρόνια που ήταν ήδη γνωστός και είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως τενόρος. Στη συνέχεια, γίνεται μια αναδρομή στο παρελθόν, η οποία αφορά την παιδική του ηλικία και λίγο αργότερα τα πρώτα του βήματα στον χώρο της μουσικής.

Αν και ξεκίνησε με αποκλειστικό στόχο να καθιερωθεί ως τενόρος στην όπερα, στην συνέχεια ο στόχος του διευρύνθηκε και ήθελε να φέρει την όπερα σε πολιτισμούς και ανθρώπους που δεν είχαν καμία σχέση με την κλασσική μουσική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γνωρίσει πολλούς ανθρώπους και κατ’ επέκταση να ακουμπήσει, να επηρεάσει και να βοηθήσει ακόμη περισσότερους. Η γενναιοδωρία, η εξωστρέφεια και η καλοσύνη του είναι χαρακτηριστικά που τονίζονται και υπογραμμίζονται από τον δημιουργό καθ’ όλη τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ.

To ντοκιμαντέρ εμπλουτίζεται και με συνεντεύξεις μερικών από αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έβαζαν το δικό τους κομμάτι για τη συμπλήρωση του πάζλ της προσωπικότητας του μουσικού.  Ανάμεσα σε αυτούς και αρκετοί γνωστοί μουσικοί που συνεργάστηκαν μαζί του.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ και όχι απαραίτητα για όσους αγαπούν αυτό το είδος μουσικής. Η αφήγηση, οι συνεντεύξεις αλλά και υλικό που είχαν κινηματογραφήσει ερασιτεχνικά οι κοντινοί του άνθρωποι εναλλάσσονται και παρασύρουν τον θεατή σε ένα μουσικό ταξίδι.

Άννα Μαρία Χατζηστυλιανού

Πρώτη δημοσίευση: 26 Dec 2019, 17:45
Ενημέρωση: 2 Jan 2020, 13:07
Τίτλος:
Pavarotti (Παβαρότι)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Release: 
26 Δεκεμβρίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos