Σύνοψη: Δύο ξένοι, ο Jim (Chris Pratt) και η Aurora (Jennifer Lawrence), είναι συνοδοιπόροι σε ένα ταξίδι που διαρκεί 120 χρόνια και έχει για προορισμό του έναν πλανήτη πολύ μακριά από τη Γη. Ανακαλύπτει ο ένας τον άλλον όταν μια μηχανική βλάβη αφυπνίζει μόνο αυτούς 90 χρόνια νωρίτερα από αυτό που ήταν προγραμματισμένο για τους συνολικά 5000 ναρκωμένους επιβάτες. Οι δύο τους εντοπίζουν τη βλάβη που κάνει το διαστημόπλοιο να καταρρέει σταδιακά, και θα διακινδυνεύσουν τη ζωή τους για να σωθούν οι ίδιοι, αλλά και οι υπόλοιποι επιβάτες της πιο μαζικής μετανάστευσης στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Άποψη: Όσο λαμπεροί είναι η Τζένιφερ Λόρενς και ο Κρις Πρατ, τόσο χλωμιάζει σε όλα τα υπόλοιπα συστατικά του αυτό το sci-fi ρομάντσο που στέκεται κάπου μεταξύ Ναυαγού και Τιτανικού στο διάστημα, από τον δημιουργό του μάλλον υπερεκτιμημένου "The imitation game". 

O Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ δεν συνεισφέρει ουσιαστικά πουθενά για να βοηθήσει τους δύο σταρ του να αποδώσουν χαρακτήρα σε αυτό το εντελώς προχειρογραμμένο φιλμ που θέλει να δείξει λίγο απ'όλα, αλλά στα περισσότερα αποτυγχάνει. 

Λίγο αδέξιο χιούμορ, λίγο γλυκανάλατο ρομάντσο, λίγο υπαρξιακά ερωτήματα αλλά και ανθρωπιστικά διλήμματα που αντιμετωπίζονται σοκαριστικά απλοϊκά (ουσιαστικά συμβαινει μια έμμεση δολοφονία και δεν τρέχει κάστανο!), όλα ως απόρροια ενός ανερμάτιστου σεναρίου που κάποιες στιγμές προσβάλει ξεδιάντροπα τη νοημοσύνη μας.

Τι μένει; Ο καταπληκτικός Μάικλ Σιν στον ρόλο του ανθρωποειδούς μπάρμαν, μια ιδιαίτερα φροντισμένη χάι-τεκ σκηνογραφία, μια αρκετά εντυπωσιακή σκηνή out there, copy paste από το "Gravity" του Κουαρόν και δύο a-list αστέρια της σύγχρονης pop κουλτούρας να προσπαθούν να κάνουν πιστευτά όσα συμβαίνουν... 

Πρώτη δημοσίευση: 30 Dec 2016, 18:29
Ενημέρωση: 5 Jan 2017, 19:47
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Passengers (Passengers)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
116
Εταιρία διανομής: 
Release: 
29 Δεκεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos