Σύνοψη; Λίγες μόλις ώρες πριν την απόβαση στη Νορμανδία, μια ομάδα Αμερικανών αλεξιπτωτιστών πέφτει στην κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία για να πραγματοποιήσει μια αποστολή που είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της εισβολής. Στόχος τους η ανατίναξη ενός ραδιοφωνικού πύργου στην κορυφή μιας οχυρωμένης εκκλησίας. Όμως για να το καταφέρουν, θα πρέπει να μπουν σε ένα μυστηριώδες εργαστήριο των Ναζί που βρίσκεται κάτω από την εκκλησία και εκεί θα έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με εχθρούς που κανείς στον κόσμο δεν είχε αντικρίσει ξανά...

Άποψη: Τίμιο naziploitation zombie-horror ταινιάκι που προσφέρει γνήσια απόλαυση στους λάτρεις του είδους, χωρίς ενοχές και με πλήρη επίγνωση των ορίων του.

Εντελώς απλοϊκό σεναριακά μεν και με πολλά κλισέ, αλλά σωστά ενταγμένα στο μείγμα και ξεκάθαρα λειτουργικά. Ένα φιλμ με την σφραγίδα του Τζέι Τζέι Έιμπραμς στην παραγωγή που δεν τσιγκουνεύεται, ρεαλιστικά εφέ, αρκετά από πολεμική ταινία (με την αρχική σεκάνς της απόβασης εξαιρετική και βασικό λόγο για να παρακολουθήσεις την ταινία στο σινεμά), λιγότερο από τρόμο και εκεί είναι η βασική μας ένσταση που θα προτιμούσαμε περισσότερο χρόνο (και ρόλο) στους απέθαντους και ανάλογη τόλμη, όπως σε 2-3 σκηνές που εντυπωσιάζουν. 

Λίγο από Inglourious Basterds λοιπόν, λίγο από Brain Dead & Re-Animator, προσθέστε και ειλικρινή μπιμουβάδικη ψυχή και προσέγγιση και είναι εγγυημένη η διασκέδαση αν δεν έχεις υπερβολικές απαιτήσεις. 

Πρώτη δημοσίευση: 9 Nov 2018, 02:52
Ενημέρωση: 15 Nov 2018, 19:29
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Overlord (Overlord)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Νοεμβρίου 2018

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos