Σύνοψη: Καλοκαίρι 1946. Ο Ζακ Κουστώ βουτά με τον γιο του, Φιλίπ, στα πανέμορφα νερά της Μεσογείου. Χάρη σε μια νέα ειδική εφεύρεση του πατέρα του, ο μικρός Φιλίπ μπορεί να αναπνεύσει μέσα στο νερό και έτσι γνωρίζει για πρώτη φορά έναν μυθικό, υπέροχο κόσμο γεμάτο με πολύχρωμα ψάρια και άλλα πλάσματα του βυθό – έναν παράδεισο. Για τον Κουστώ, όμως, αυτό δεν αρκεί. Αγαπά την περιπέτεια και την αδιάκοπη εξερεύνηση, και για το όνειρό του είναι διατεθειμένος να ρισκάρει τα πάντα. Έτσι, αγοράζει ένα πλοίο που ονομάζει Καλυψώ και ξεκινά με την σύζυγο και το έμπιστο πλήρωμά του να ταξιδεύει τις θάλασσες της Γης, αφήνοντας τους γιους του σε ένα γκρίζο, βαρετό οικοτροφείο. Όταν, δέκα χρόνια αργότερα, ο Φιλίπ φτάνει στο Καλυψώ, βρίσκει τον πατέρα του αλλαγμένο – είναι πια ένας διεθνής σταρ, σκηνοθέτης διάσημων ντοκιμαντέρ και επικεφαλής μιας τεράστιας επιχείρησης. 

Άποψη: Καλάισθητη, αρκετά εντυπωσιακή και "λουστραρισμένη" αυτοβιογραφική ταινία για τον Ζακ Ιβ Κουστό, η οποία όμως βουτά σε πολύ πιο ρηχά νερά από αυτά που δοκίμαζε ο διάσημος πρωταγωνιστής της.

Θυμίζει τακτοποιημένη τηλεταινία, με εξαίρεση το δεύτερο μισό της εννοιολογικής και ιδεολογικής κόντρας πατέρα-γιου, όπου πάει να ανάψει μια σπίθα που θα ταρακουνήσει τα "λιμνάζοντα" νερά, αλλά φευ: κυριαρχεί η οπτική του όμορφου, προσεγμένου ντοκιμαντέρ...

Published: 8 Dec 2016, 16:44
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Οδύσσεια (L'odysee)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
122
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Δεκεμβρίου 2016
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

On the rocks

On the rocks

Το reunion της Σοφία Κόπολα με τον Μπιλ Μάρεϊ σε ταινία μεγάλου μήκους, είναι...
1ώρα
Μια νέα γυναίκα

Μια νέα γυναίκα

Το είδωλο της Paula στον καθρέφτη αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο τη κωμικοτραγική φύση...
3 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο