Σύνοψη: Η ταινία αφηγείται την ζωή και την υπόθεση του Κάρλος Πουχ, ο οποίος ξεκίνησε την εγκληματική του δράση την δεκαετία του 1970 και καταδικάστηκε για ληστείες και φόνους ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ο κατάδικος με την μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης στην Αργεντινή για τα εγκλήματά του.

Άποψη: Από τα πρώτα λεπτά της ταινίας, η φωνή του Λορέντζο Φέρο που υποδύεται τον στυγνό εγκληματία Κάρλος παραδέχεται ότι «απλά γεννήθηκε για να κλέβει».

Ο Λούις Ορτέγκα (Lulu) αρχικά παρουσιάζει τον Κάρλος να διαπράττει μικροκλοπές και διαρρήξεις οι οποίες τον κάνουν να φαίνεται σίγουρα όχι νόμιμο αλλά παρόλα αυτά κουλ και ενδιαφέρον τύπο. Η συμβιωτική σχέση που αρχίζει να αναπτύσσει με τον φίλο του Ραμόν έχει στόχο την λεία όμως ανεξάρτητα από τους εξωτερικούς παράγοντες ένα είναι σίγουρο: ο Καρλος είναι το σημείο αναφοράς.

Με αυτό σαν δεδομένο, ο Ορτέγκα θέτει όλη την κινηματογράφηση σε τροχιά γύρω από τον ταλαντούχο Φέρο ο οποίος έχει το ιδανικό αγγελικό πρόσωπο για να αναβιώσει τον Πουχ και στον οποίο ευθύνεται, κατά ένα μεγάλο μέρος, η ευστοχία του σεναρίου. Ο ηθοποιός όπως και ο χαρακτήρας διασκεδάζει με αυτό που κάνει και σε καμία περίπτωση δεν νιώθει ενοχές. Φευγαλέα αναρωτιέται για την κατάληξη του όπως και για την έλξη που νιώθει για τον φίλο του όμως εν τέλει κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Ξεφεύγει έξυπνα και γρήγορα και χορεύει απτόητος τραγούδια των ‘70s με την ίδια ζωντάνια που έχει γυριστεί και όλη η σουρεάλ αυτή ιστορία.

Με τον Αλμοδοβάρ στην παραγωγή ο “Άγγελος του Θανάτου” δεν είναι καθόλου συγκρατημένος ως προς την απόλαυση που προσφέρει. Οι έντονοι ρυθμοί του δεν παύουν ποτέ και το “catch me if you can” που αναπτύσσεται κρατάει το ενδιαφέρον του θεατή για έναν χαρακτήρα ο οποίος έχει την ικανότητα με μια ματιά να σε συγκινεί και να σε απωθεί ταυτόχρονα ενώ σε εκβιάζει να συμπαθήσεις με αριστοτεχνικό τρόπο τον διαβόητο εγκληματία παρά την θέληση σου.

Πρώτη δημοσίευση: 28 Mar 2019, 11:11
Ενημέρωση: 4 Apr 2019, 19:13
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ο άγγελος (El angel)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
118
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Μαρτίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos