Να σου γνωρίσω τους γονείς μου

Να σου γνωρίσω τους γονείς μου - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Η σχέση της Michelle και του Allen έχει φτάσει στο σημείο που θα πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο, δηλαδή τον γάμο. Αποφασίζουν, λοιπόν, ότι ήρθε η ώρα να φέρουν σε επαφή τους γονείς τους και οργανώνουν ένα οικογενειακό δείπνο.

Προς μεγάλη έκπληξη όλων, η συνάντηση δεν είναι μια πρώτη γνωριμία αφού όλοι γνωρίζονται με όλους… αρκετά καλά. Το ήσυχο οικογενειακό βράδυ, λοιπόν, θα εξελιχθεί σε ένα κρυφτό προκειμένου τα παιδιά να μην καταλάβουν τίποτα.

Άποψη: Γραμμένο και σκηνοθετημένο από τον βετεράνο της τηλεόρασης Michael Jacobs, το “Να σου γνωρίσω τους γονείς μου” είναι μια ρομαντική κομεντί με πρωταγωνιστές τους Diane Keaton, Richard Gere, Susan Sarandon και William Macy .

Η ιστορία ξετυλίγεται γύρω ένα νεαρό ζευγάρι, τη Michelle (Emma Roberts) και τον Allen (Luke Bracey). Το δίλημμα που έχουν ως προς το επόμενο βήμα της σχέσης τους γίνεται η αφορμή για μια μεγάλη συζήτηση τόσο γύρω από τα ζευγάρια που μετά από χρόνια γάμου απομακρύνονται και σταδιακά και καταλήγουν να γίνονται ξένοι μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, αλλά και στο κρεβάτι τους, όσο και για τους νέους που φοβούνται να δεσμευτούν για να μην γίνουν τελικά σαν τους γονείς τους, ενώ παράλληλα παλεύουν να ανταποκριθούν σε ένα παλαιό, ρομαντικό πρότυπο.

Δυστυχώς, τα τέσσερα μεγάλα ονόματα δεν καταφέρνουν να αντισταθμίσουν την έλλειψη ενός έξυπνου σεναρίου. Οι λαμπροί ηθοποιοί αναπτύσσουν την απαραίτητη χημεία μεταξύ τους, όμως, οι γεμάτοι κλισέ μονόλογοι σχετικά με τις σχέσεις, τους γάμους, το συζυγικό σεξ και το μεγάλωμα των παιδιών κουράζουν χωρίς να βγάζουν το γέλιο που θα λειτουργούσε θεραπευτικά μπροστά σε μερικές γλυκόπικρες συνειδητοποιήσεις της ζωής.

Στο πρώτο μέρος της ταινίας, τρεις καταστάσεις που “τρέχουν” ταυτόχρονα διασταυρώνονται με έναν αδέξιο τρόπο. Η συνέχεια κυλάει λίγο άρρυθμα, ενώ η κλιμάκωση στη συνάντηση των γονιών θυμίζει κάτι μεταξύ θεατρικού έργου και sitcom με πολλές κάμερες.

Συμπερασματικά, το “Να σου γνωρίσω τους γονείς μου” περιορίζεται από μια σφιχτή διάρκεια 94 λεπτών που δεν δίνει στους ηθοποιούς χρόνο να αναδείξουν τους χαρακτήρες των ηρώων τους, ούτε και στο κοινό το περιθώριο να “επενδύσει” σε κάποια από τις ερωτικές ιστορίες αυτού του πολύπλοκου mix ζευγαριών και να ταυτιστεί.

Έτσι, παρά την τίμια προσπάθεια να μιλήσει για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας ισόβιας δέσμευσης, η ταινία “χάνει” τη δυναμική της με ένα κάπως βιαστικό τέλος, ενώ τα μηνύματά της θολώνουν μέσα στη σύντομη διάρκειά της.

Πρώτη δημοσίευση: 8 Jun 2023, 01:32
Ενημέρωση: 15 Jun 2023, 01:42
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Να σου γνωρίσω τους γονείς μου (Maybe i do)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
95
Εταιρία διανομής: 
Release: 
8 Ιουνίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos