My dinner with Andre (1981)

My dinner with Andre (1981) - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο θεατρικός συγγραφέας Γουόλι και ο σκηνοθέτης Αντρέ συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια σε ένα γνωστό εστιατόριο της Νέα Υόρκης, και μοιράζονται τα νέα τους. Η συζήτηση που ακολουθεί παρασύρει τους θεατές σε έναν ασταμάτητο ποταμό ιδεών, σκέψεων, συναισθημάτων και φιλοσοφικών αναζητήσεων, χωρίς να καταλήγει σε εύκολα συμπεράσματα.

Ο χαρισματικός σκηνοθέτης του Γαλλικού Νέου Κύματος που έμοιαζε αποφασισμένος να δοκιμάζει κάτι νέο σε κάθε ταινία. H φιλοσοφική κωμωδία Το Δείπνο μου με τον Αντρέ είναι μια ασυνήθιστη ταινία που αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από μια συζήτηση σε ένα τραπέζι ανάμεσα σε δύο χαρακτήρες.

Ο Μαλ κινηματογραφεί την κοσμοπολίτικη κουλτούρα της δεκαετίας του ’70 με μια λεπτή αποστασιοποίηση παρά τα κοντινά πλάνα. Επί αρκετές εβδομάδες, οι ηθοποιοί που δραστηριοποιούνταν στο θέατρο της Νέας Υόρκης την εποχή της ταινίας, κατέγραφαν τις συζητήσεις τους σχετικά με κάποια παράδοξα επεισόδια στη ζωή του Γκρέγκορι, και ο Μαλ δέχτηκε την πρόκληση να μετατρέψει τη συζήτηση δύο ανδρών κατά τη διάρκεια ενός δείπνου σε μια κινηματογραφική εμπειρία. Τα γυρίσματα κράτησαν μόλις δύο εβδομάδες, σε ένα σκηνικό που σχεδιάστηκε για να μοιάζει με το Cafe des Artistes, ένα γνωστό εστιατόριο της Νέας Υόρκης.

Πρώτη δημοσίευση: 18 Aug 2022, 00:46
Ενημέρωση: 24 Aug 2022, 21:10
Τίτλος:
My dinner with Andre (1981)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
110
Εταιρία διανομής: 
Release: 
18 Αυγούστου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos