Ο Ισαάκ Ντέιβις είναι ένας χωρισμένος σεναριογράφος τηλεοπτικών σόου, που ζει στο Μανχάταν και είναι μάλλον δυσαρεστημένος με τη δουλειά του. Η πρώην γυναίκα του τον εγκατέλειψε για να ζήσει με μια άλλη γυναίκα και γράφει ένα βιβλίο για τη σχέση της με τον Ισαάκ. Εκείνος βγαίνει ραντεβού με μια δεκαεφτάχρονη μαθήτρια του λυκείου, την Τρέισι, που είναι ερωτευμένη μαζί του, όμως εκείνου δεν του αρέσει.

Όταν συναντά τη Μαίρη Ουίλκι, την ερωμένη του καλύτερού του φίλου, του Γιέιλ, που είναι παντρεμένος με την Έμιλυ, την ερωτεύεται. Χωρίζει με την Τρέισι κι αρχίζει μια σχέση με την Μαίρη, επηρεάζοντας τις ζωές πολλών ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένης και της δικής του.

Ο θαυμάσιος, ασπρόμαυρος φόρος τιμής του Γούντι Άλεν στην αγαπημένη του πόλη, είναι για πολλούς η καλύτερη ταινία του. Όπως συνήθως, η ιστορία επικεντρώνεται γύρω από τις δύσκολες σχέσεις του πρωταγωνιστή με τις γυναίκες της ζωής του (Νταϊάν Κίτον, Μέριλ Στριπ και την αφοπλιστικά νέα Μάριελ Χεμινγουέί). Ο Άλεν ερμηνεύει απολαυστικά τον ρόλο του σεναριογράφου κωμικών σειρών της τηλεόρασης Άιζακ Ντέιβις, που περνά την κρίση της μέσης ηλικίας.

Το "Μανχάταν" είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός  ήχου και εικόνας και γι’ αυτό θεωρήθηκε από τις πιο όμορφες ταινίες του σκηνοθέτη. Ο Τζορτζ Γκέρσουιν έχει κάνει μια καταπληκτική επιλογή μουσικών θεμάτων, που ταιριάζει και συμπληρώνει την  μαγευτική περιήγηση στους δρόμους του Μανχάταν.

Πρώτη δημοσίευση: 14 Sep 2023, 10:56
Ενημέρωση: 21 Sep 2023, 01:15
Τίτλος:
Manhattan
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Release: 
14 Σεπτεμβρίου 2023

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos