Magical girl

Η Αλίσια είναι ένα άρρωστο κορίτσι που ονειρεύεται να φορέσει το φόρεμα της αγαπημένης της ηρωίδας απ’ τη γιαπωνέζικη σειρά «Magical Girl Yukiko». Ο πατέρας της Λουίς θα κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει την επιθυμία της κόρης του. Αλλά η μοίρα τα θέλει αλλιώς...

Magical girl - κριτική ταινίας

Ισορροπία στο μωσαϊκό πόθων και παθών

Η Αλίσια είναι ένα άρρωστο κορίτσι που ονειρεύεται να φορέσει το φόρεμα της αγαπημένης της ηρωίδας απ’ τη γιαπωνέζικη σειρά «Magical Girl Yukiko». Ο πατέρας της Λουίς θα κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει την επιθυμία της κόρης του. Αλλά η μοίρα του διασταυρώνεται με την Μπάρμπαρα, μια ελκυστική νέα κοπέλα, γυναίκα ψυχιάτρου, με ψυχολογικά προβλήματα, και τον Ντάμιαν, έναν δάσκαλο που έχει παραιτηθεί απ΄ όλα εκτός από το ταραγμένο παρελθόν του και προσπαθεί να τελειώσει ένα γιγαντιαίο παζλ. Οι τρεις τους θα παγιδευτούν σ’ έναν κόσμο εκβιασμών, όπου τα ένστικτα και η λογική θα συγκρουστούν.

Ένας ατμοσφαιρικός και υποβλητικός ύμνος στην θεωρία των συμπτώσεων και των παράλληλων ζωών, αιιθέρια κινηματογραφημένος και με μια εσάνς του μεταφυσικού να υποφόσκει σχεδόν παντού, χωρίς να αποδεικνύεται σχεδόν ποτέ. 

Μια ταινία που διόλου τυχαία, ο Πέδρο Αλμοδοβάρ δήλωσε δημόσια ότι δεν πρέπει να χάσει κανείς (έστω και αν έκανε πρεμιέρα στις ισπανικές αίθουσες παράλληλα με το δικής του παραγωγής, "Ιστορίες γι'αγρίους"!), καθώς είναι ξεκάθαρα επηρεασμένη από το φιλμικό σύμπαν του κορυφαίου Ισπανού δημιουργού, βαθιά εμποτισμένη με το σουρεαλιστικά μελοδραματικό τραγελαφικό του ύφος, αλλά και με σκοτεινές και απόκοσμες εικόνες που θυμίζουν το ενδιάμεσο σύμπαν που οριοθετείται μεταξύ Μπουνιουέλ και Χάνεκε.

Απελευθερωμένες και έντονες ερμηνείες, πολιτικό σχόλιο με ενσωματωμένο μαύρο χιούμορ, αυτοαποπροσανατολίζεται όμως στο πολυδιάστατο μωσαϊκό των πόθων και των παθών που προσπαθεί να αναλύσει και τελικά δεν μένει ακριβώς αξέχαστο.

Α.Κ.

Πρώτη δημοσίευση: 18 Dec 2014, 14:53
Ενημέρωση: 26 Dec 2014, 05:26
Τίτλος:
Magical girl (Magical girl)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
127
Εταιρία διανομής: 
Release: 
18 Δεκεμβρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos