Μagic Mike's last dance

Μagic Mike's last dance - κριτική ταινίας

Ο Μάικ Λέιν ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή μετά από μακρόχρονη απουσίαεξαιτίας μίας καταστροφικής εμπορικής συμφωνίας που τον άφησε άφραγκο και τονανάγκασε να αναλάβει χρέη μπάρμαν στη Φλόριντα.

Με την ελπίδα ότι βρίσκεται μπροστάσε μία χρυσή ευκαιρία, ο Μάικ κατευθύνεται στο Λονδίνο με μία πλούσια γυναίκα της κοσμικής κοινωνίας, η οποία τον παρασύρει με μία πρόταση που δενμπορεί να αρνηθεί... κρατώντας τα κίνητρα της μυστικά. Όταν ανακαλύψει τι έχει πραγματικά στο μυαλό της, ο Μάικ συνειδητοποιεί ότι έχει πάρει ένα τεράστιο ρίσκο. Θα μπορέσει μαζί με έναν θίασο από νέους, αισθησιακούς χορευτές, τους οποίους πρέπει μάλιστα να εκπαιδεύσει, να τα καταφέρει;

Mου αρέσει που κάποιοι μόλις ανακάλυψαν ότι ο Στίβεν Σόντερμπεργκ μπορεί να κάνει απόλυτο fun σινεμά χωρίς ιδιαίτερους προβληματισμούς και αναλύσεις που σκοτώνουν αυτό ακριβώς. Το fun. Ακόμα και αν είχαν μεσολαβήσει τα δύο προηγούμενα Magic Mike (από τα οποία σκηνοθέτησε το πρώτο). Ή κάποιο (διαλέξτε) από τα Oceans, Logan Lucky, Haywire, High Flying Bird, Laundromat. Δεν κάνει φυσικά αυτό, αλλά όταν το δοκιμάζει είναι πάντα παραπάνω από καλός. Hallo! 

Εδώ λοιπόν ίσως είναι λιγότερο καλός από ότι συνήθως. Ναι μεν στη θεωρία έχει πλάκα και αδειάζει το μυαλό σου να παρακολουθείς τους αισθησιακούς χορούς του Τέιτουμ και της ομάδας του (ειδικά αν απολαμβάνεις το θέαμα), όπως περίπου το νιώθει και η Σάλμα Χάγιεκ. Αν το άφηνε εκεί και πόνταρε στο οφθαλμόλουτρο (όπως έκανε στα προηγούμενα δύο και όπως κάνει και στην εξαιρετική εναρκτήρια σκηνή εδώ), όλα θα εξελίσσονταν no brain χαβαλεδιάριακα, ότι περιμένεις δηλαδή από το Magic Mike. 

Όμως πρόσθεσε και κάμποσο ρομάντζο πιο παραδοσιακά μελιστάλαχτο από ότι σήκωνε η φάση, προσπάθησε να ενισχύσει το δράμα μιλώντας για την γυναικεία ενδυνάμωση με μάλλον άτσαλο τρόπο, την χημεία Τέιτουμ-Χάγιεκ δεν την λες και καθηλωτική, μέχρι και το γράψιμο σε κάποια σημεία έιναι επιπόλαιο. 

Νταξ, περνάς καλά σε γενικές γραμμές, χαβαλές να γίνεται, αλλά μάλλον νιώθεις σε αρκετές στιγμές ότι παρακολουθείς ένα Step Up ενηλίκων και όχι ταινία του Σόντερμπεργκ. 

Πρώτη δημοσίευση: 9 Feb 2023, 12:57
Ενημέρωση: 15 Feb 2023, 23:15
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Μagic Mike's last dance
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Δεκεμβρίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos