Σύνοψη: Ανακαλύψτε ξανά μία από τις πιο αγαπημένες ιστορίες όλων των εποχών με πρωταγωνίστρια Το Μικρό Κορίτσι, που η αγχωτική μητέρα του το προορίζει για το καλύτερο κολλέγιο της πόλης. Μόνη του διέξοδος είναι ο εκκεντρικός και καλόκαρδος γείτονας, ο Αεροπόρος, που την ξεναγεί σε έναν εκπληκτικό κόσμο όπου όλα είναι πιθανά. Έναν κόσμο που ο ίδιος γνώρισε πριν καιρό από τον Μικρό Πρίγκιπα. Εκεί ξεκινά το μαγικό και συναισθηματικό ταξίδι του στο σύμπαν του Μικρού Πρίγκιπα. Εκεί ανακαλύπτει ξανά την παιδικότητα του και μαθαίνει ότι δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνο με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.

Λένε πως το υπέροχο μυθιστόρημα του Antoine de Saint-Exupéry πρέπει να διαβάζεται ανά 10 χρόνια. Πάνω που συμπλήρωνα την πρώτη μου δεκαετία και σκεφτόμουν να το διαβάσω ξανά, αίφνης, ο Mark Osborne [Μπόμπ Σφουγγαράκης, η Ταινία (2004) & Kung Fu Panda (2008)] δημιουργεί ένα υπέροχο animation αφορμώμενος από την γνωστή ιστορία του ξανθού αγοριού.

Βέβαια, στον κόσμο του Osborne, ο πρωταγωνιστής είναι ένα κοριτσάκι, που ντρεσαρισμένο από τη μητέρα του να μεγαλώσει πριν την ώρα του και να μπει στον κόσμο των ενηλίκων ‘όπως πρέπει’, γνωρίζει ξαφνικά έναν μυστηριώδη ηλικιωμένο γείτονα, γίνονται φίλοι και ξεκινάει να της αφηγείται την ιστορία του μικρού Πρίγκιπα, που γνώρισε στην έρημο της Σαχάρας, όταν προσπαθούσε να επισκευάσει το μονοκινητήριό του.

Σε αυτή την τρυφερή ιστορία ενηλικίωσης, το κοριτσάκι καταλήγει να αναζητήσει τον πάλαι ποτέ μικρό Πρίγκιπα, βρίσκοντας στη θέση του την ενήλικη εκδοχή του ‘κυρίου’ Πρίγκιπα και το θέαμά του την ταρακουνά τόσο ώστε να επαναπροσδιορίσει και τη δική της ενήλικη εκδοχή που τόσο επιδιώκει. Ο Osborne έξυπνα επιλέγει να διχοτομήσει τον τρόπο απόδοσης της ταινίας σε computer animation σε ό,τι αφορά το κοριτσάκι και τις περιπέτειές του και stop-motion στο κομμάτι της ίδιας της ιστορίας του Exupéry, κάνοντας τον μικρό –ή και μεγάλο- θεατή να βυθιστεί στην ιστορία και να παρακολουθεί συνειδητά τις πτυχώσεις της.

Όπως και το βιβλίο, η κινηματογραφική μεταφορά επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις. Η ταινία καταφέρνει να αποδώσει επάξια την ιστορία του Exupéry που αγάπησε τόσο πολύ ο κόσμος. Προσωπικά, όσο με είχε συγκινήσει η λογοτεχνική ιστορία, άλλο τόσο με συγκίνησε και η ταινία. Το καστ που επιλέχθηκε συνέβαλε σίγουρα στην αισθητική απογείωση της παραγωγής, αφού ονόματα όπως οι Rachel McAdams, Jeff Bridges, Marion Cotillard, James Franco, Mackenzi Foy, Benicio Del Toro, Paul Giamatti, Ricky Gervais και Vincent Cassel στην γαλλική εκδοχή χαρίζουν τις φωνές τους στους ήρωες της ιστορίας αλλά και ο Hans Zimmer γράφει την μουσική της.

Πρώτη δημοσίευση: 31 Dec 2015, 14:59
Ενημέρωση: 3 Jan 2021, 02:54
Τίτλος:
Little Prince (Ο μικρός πρίγκηπας)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
108
Εταιρία διανομής: 
Release: 
31 Δεκεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos