Το κλουβί με τις τρελές / 1978

Το κλουβί με τις τρελές / 1978 - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο Renato (Ούγκο Τονιάτσι) είναι ιδιοκτήτης του καμπαρέ La Cage aux Folles στο  Saint-Tropez, το οποίο ειδικεύεται στα drag shows. Παράλληλα διατηρεί μακροχρόνια σχέση με τον Albin (Μισέλ Σερό) ο οποίος είναι βασικός συντελεστής και «σταρ» του κλαμπ. Όταν ο γιος του ζευγαριού Laurent ερωτεύεται και θέλει να παντρευτεί την κόρη μιας διάσημης και υπερσυντηρητικής οικογένειας, αποφασίζουν να τον στηρίξουν και να  παραστήσουν το straight ζευγάρι (ο Τονιάτσι τον αρρενωπό σύζυγο και ο Σερό την τρυφερή μαμά) ώστε να βοηθήσουν τον Laurent να επιτύχει τον σκοπό του. Έτσι έρχονται σε επαφή με τους γονείς της υποψήφιας νύφης και μια απίστευτη σειρά ξεκαρδιστικών γεγονότων ξεκινά. 

Η ταινία ήταν υποψήφια για 3 βραβεία Όσκαρ: σκηνοθεσίας, σεναρίου και κοστουμιών, και κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα, ενώ με το λανσάρισμά της στην Αμερική έγινε η πιο εμπορική ξενόγλωσση ταινία όλων των εποχών.

Προκαλώντας τα συντηρητικά ήθη μέχρι τις μέρες μας, η ταινία συνέβαλε ίσως περισσότερο από κάθε άλλη, στο outing και την «κάθαρση» της ομοφυλόφιλης οικογένειας εμπνέοντας στη συνέχεια σκηνοθέτες όπως ο Πέδρο Αλβοδόβαρ, αλλά και πολλούς άλλους, και ανοίγοντας τον δρόμο για το καθιέρωση του Queer Cinema στο ευρύ κοινό.

Πρώτη δημοσίευση: 30 Jul 2020, 04:58
Ενημέρωση: 6 Aug 2020, 10:26
Τίτλος:
Το κλουβί με τις τρελές / 1978 (La Cage aux Folles)
Είδος: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
97
Εταιρία διανομής: 
Release: 
30 Ιουλίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos