Στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ τρεις ταινίες εκπροσωπούν την Ελλάδα, μία εκ των οποίων το ‘’Ιnvisible’’ του Δημήτρη Αθανίτη που μετράει ήδη 3 βραβεία στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου (καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α’ ανδρικού ρόλου). Στην προηγούμενη ταινία του ‘’Τρεις μέρες ευτυχία’’ καταπιανόταν με τρεις γυναίκες που αναζητούσαν την αγάπη και μία διέξοδο, αυτή τη φορά ο  Δ. Αθανίτης, που συνυπογραφεί το σενάριο μαζί με τον Γιώργο Μακρή, αναπτύσσει μία ιστορία εμμονής και εκδίκησης με επίκεντρο την περιοχή του Ασπρόπυργου.

Η νέα δημιουργία του ξεκινάει μουσικά και δυναμικά με τον πρωταγωνιστή να βρίσκεται σε ψυχολογικό αδιέξοδο, στη συνέχεια ο σκηνοθέτης στρέφει το βλέμμα του στην κρίση των καιρών μας δίνοντας ένα κοινωνικοπολιτικό στίγμα, με την κάμερα ν’  αναζητά πάντα τους ανοιχτούς ορίζοντες ενός αστικού γουέστερν . Κοινό στοιχείο με τις προηγούμενες δουλειές του η αντίδραση στην εξουσία.

Ο ρυθμός ήταν ολίγον βασανιστικά αργός αλλά οφείλουμε ν’ αναγνωρίσουμε πως η μουσική του Papercut σε αρκετά σημεία χτίζει το σασπένς. Ο Δ. Αθανίτης πλάθει το πορτρέτο ενός βασανισμένου και αγανακτισμένου άντρα που θέλει να αποδώσει δικαιοσύνη με τον έμπειρο Γιάννη Στάνκογλου να δίνει πνοή στον μοναχικό χαρακτήρα. Τον αόρατο ήρωα που παλεύει να γίνει ορατός. Άλλωστε έχει παραδεχτεί πως η ταινία είναι 100% κομμένη και ραμμένη πάνω στον ηθοποιό. Το σουρεάλ της υπόθεσης είναι πως κατά την προβολή της ταινίας εντοπίσαμε τον πρωταγωνιστή που ήταν προσηλωμένος στο να παρακολουθεί τον κινηματογραφικό εαυτό του. Τον πλαισιώνουν ο Μενέλαος Χαζαράκης ,η Εύα Στυλάντερ, η Κόρα Καρβούνη, ο Κώστας Ξυκομηνός, η Βιργινία Ταμπαροπούλου,  η Νικολίτσα Ντρίζη και ο μικρός-αξιαγάπητος-Χρήστος Μπενέτσης.

Yπόθεση: Ο Άρης είναι ένας μοναχικός διαζευγμένος πατέρας που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν ξαφνικά απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του.

Πρώτη δημοσίευση: 3 Nov 2016, 09:26
Ενημέρωση: 10 Nov 2016, 14:41
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τίτλος:
Invisible (Invisible)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
Release: 
3 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Night of the Kings

Night of the Kings

Θα το βρείτε: Cinobo

Σύνοψη: Ένας νεαρός άνδρας στέλνεται στη “La Maca”, μια φυλακή χτισμένη μέσα στο δάσος...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο