The immigrant

Η Εύα, μια Πολωνή μετανάστρια, φτάνει στο Ελις Αϊλαντ μαζί με την άρρωστη αδελφή της, την οι αρχές κρατούν σε καραντίνα και προσωρινά της απαγορεύουν την είσοδο. Θα δεχτεί τη βοήθεια του Μπρούνο που θα την πάρει υπό την προστασία του και θα την φέρει στη Νέα Υόρκη.
The immigrant - κριτική ταινίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Κάποτε στη Νέα Υόρκη, διερευνά την εμμονή του Τζέιμς Γκρέυ με τις διαφορές στις κοινωνικές τάξεις, και ειδικότερα τη μετανάστευση που σχετίζεται και με τις εβραϊκές ρίζες του. Η ιδέα για την ιστορία δημιουργήθηκε στο μυαλό του από παλιές φωτογραφίες του παππού του στο Έλις Άιλαντ το 1923 και ιστορίες του προπάππου του, που διατηρούσε μπαρ εκείνη την περίοδο.

Η πρώτη ταινία εποχής με την οποία καταπιάνεται ο Γκρέι, έφερε κοντά για ακόμη μια φορά τους βασικούς συνεργάτες του. Η πλούσια οπτική παλέττα είναι έργο του Ντάριους Κόντζι (Από τη Ρώμη με αγάπη, Amour, Se7en). Ο διευθυντής φωτογραφίας χρησιμοποίησε ως έμπνευση τους πίνακες των Τζορτζ Μπέλοους και Έβερετ Σιν, καθώς και φωτογραφίες του Ιταλού αρχιτέκτονα Κάρλο Μολίνο.

Τα γυρίσματα έγιναν στη Νέα Υόρκη, και στα στούντιο Kaufman Astoria στο Κουήνς. Επίσης για δύο ημέρες ολοκληρώθηκαν γυρίσματα και στο Έλις Άιλαντ, σύμβολο μετανάστευσης για τους Αμερικάνους. Η ιστορική αυθεντικότητα ήταν πολύ σημαντική για τον Γκρέι, οπότε θεωρούσε πολύ σημαντικό να έχει εικόνες από το Έλις Άιλαντ.

Περισσότεροι από 200 συντελεστές, 1000 κομπάρσοι, καστ κι εξοπλισμός πηγαινοερχόντουσαν στο νησί για να ζωντανέψουν το λιμάνι που κατέφθαναν χιλιάδες Ευρωπαίοι μετανάστες στο πρώτο μισό του αιώνα.

Πρώτη δημοσίευση: 17 Jul 2014, 12:41
Ενημέρωση: 24 Jul 2014, 11:09
Τίτλος:
The immigrant (Kάποτε στη Νέα Υόρκη)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
120
Εταιρία διανομής: 
Release: 
17 Ιουλίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos