Σύνοψη: Μετά την κατάρρευση ενός απομονωμένου ορυχείου διαμαντιών στον μακρινό βόρειο Καναδά, ένας οδηγός φορτηγού καλείται να ηγηθεί μίας αταίριαστης ομάδας πάνω από τον παγωμένο ωκεανό, για να σωθούν οι εγκλωβισμένοι εργάτες του ορυχείου. Αντιμέτωποι με τον πάγο που έχει αρχίσει να λιώνει και μία καταιγίδα που πλησιάζει, ανακαλύπτουν ότι η πραγματική απειλή δεν είναι αυτή που νόμιζαν.

Άποψη: Οκ, το καταλάβαμε ότι ο σκληρός καργιόλης στις περιπέτειές του, Λίαμ Νίσον, έχει πέραση στο ελληνικό κοινό, αλλά και γενικότερα τα κόβει τα εισιτηριάκια του. Αλλά τρεις ταινίες του μέσα σε διάστημα 3,5 μηνών, μάλλον πάει πολύ και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που όλες τους είναι επιεικώς μέτριες. 

Αναφερόμαστε στο "Honest Thief" με το που άνοιξαν τα θερινά στα τέλη Μαϊου, το "Marksman" στα τέλη Ιουλίου και τώρα το "The ice road". Όπου μη νομίζετε πως επειδή υποδύεται έναν απλό οδηγό νταλίκας, δεν είναι ικανός να ξυλοφορτώσει τον "κακό" της υπόθεσης, πληρωμένο δολοφόνο. 

Αλλά, αν ήταν αυτό το μόνο μη πιστευτό, φυσικά και θα το προσπερνούσαμε. Λίαμ Νίσον είναι αυτός, με very particular set of skills γενικότερα, τον συμπαθούμε κιόλας, οπότε κανένα πρόβλημα. 

Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μια περιπέτεια που ενώ συμβαίνουν πολλά και διάφορα στην πορεία των αποφασισμένων οδηγών πάνω στον πάγο ώστε να μεταφέρουν έναν σωλήνα φρεατίου για να σωθούν κάποιοι εγκλωβισμένοι, συλλαμβάνεις τον εαυτό σου αντι να τα απολαμβάνει (περιπέτεια πλήρωσες να δεις, άλλωστε), να παρακαλά να τελειώνουν επιτέλους. 

Πως το κατάφεραν αυτό οι δημιουργοί της ταινίας, ειλικρινά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω το ξεχωριστό τους ταλέντο, εγώ ένας φανατικός σινεφίλ που καταγράφω σκέψεις και εντυπώσεις είμαι, χωρίς να το παίζω "κριτικός". 

Aυτό που γνωρίζω, είναι αυτό που είδα, μια αδιανόητα βαριεστημένα στημένη περιπέτεια που ενώ κανονικά θα έπρεπε να σου παγώνει το αίμα από την αγωνία, σε αφήνει μάλλον παγερά αδιάφορο, με τον Λίαμ Νίσον να παίζει στον αυτόματο πιλότο, τους λοιπούς διακοσμητικούς, κλισέ, αναληθοφάνειες, χρυσή μετριότητα στα ειδικά εφέ και φυσικά μια ιστορία να γέρνει (όπως τα φορτηγά όταν σπιντάρουν στον πάγο) προς την πλευρά των όσων συμβαίνουν πάνω από την επιφάνεια της Γης, διότι το δράμα των εγκλωβισμένων το ξεπετάμε με 5-6 πλάνα στο σύνολο. Μην τα θέλουμε όλα δικά μας, δεν αρκεί το μπάτζετ: ή περιπέτεια στα χιόνια θα έχεις ή κλειστοφοβικό θρίλερ στα ορυχεία. Πολλά ζητάς. 

Πρώτη δημοσίευση: 23 Sep 2021, 01:54
Ενημέρωση: 29 Sep 2021, 23:45
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The ice road (Δρόμος από πάγο)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos