Η καινούρια φιλενάδα

une nouvelle amie - κριτική ταινίας

H εμμονή του Φρανσουά Οζόν να αναζητά το ιδιαίτερο, το αιχμηρό, το οξύ, το ελαφρώς ανώμαλο κόντρα στο πολιτικώς ορθό, ίσως και να έφτανε στην δικαιωσή της μετά από πολλές μέτριες ταινίες.

Τελικά όμως, έκανε το λάθος να δώσει προεκτάσεις στο -έτσι κι αλλιώς- σκοτεινό και ελαφρώς διεστραμμένο διήγημα της Ρουθ Ρέντελ που δεν υπήρχαν, ενώ δεν κατάφερε να καλύψει την αδυναμία του να μιλήσει ουσιαστικά για τον ερωτικό πόθο (και εν προκειμένω διαστροφή) με το να διοχετεύσει μια μάλλον αχρείαστη αλμοδοβαρική επίστρωση και ένα εναλλακτικό camp που αποπροσανατολίζει.

Επιδέξιος στην αφήγησή του και με έμπνευση στο (πότε σικάτο, πότε κοφτερό) χιούμορ, ο Οζόν αμφιταλαντεύεται μεταξύ κωμωδίας και μελοδράματος και ενώ σε ορισμένα σημεία το αμφίσημο γοητεύει στην πλειοψηφία των στιγμών του κουράζει και ταλαιπωρεί με την υπερ-εμπιστοσύνη στις ικανότητές του. Κάτι που χαρακτηρίζει συνολικά τον Οζόν.

Υπόθεση:
Μετά το θάνατο της καλύτερής της φίλης, η Κλαιρ πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη, ώσπου μια καινούργια φιλενάδα, που κρατά ένα εντελώς ασυνήθιστο μυστικό, μπαίνει στη ζωή της. Η νέα αυτή σχέση την οδηγεί σε πολλές αναπάντεχες ανακαλύψεις που ενώ αρχικά την σοκάρουν, ταυτόχρονα της ανοίγουν νέους ορίζοντες και τελικά την οδηγούν στο να ξαναβρεί το κέφι της για ζωή μέσα από μια νέα μεταμορφωμένη προσωπικότητα.  

 

Πρώτη δημοσίευση: 17 Apr 2015, 03:43
Ενημέρωση: 23 Apr 2015, 15:35
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Η καινούρια φιλενάδα (Une nouvelle amie)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
105
Εταιρία διανομής: 
Release: 
16 Απριλίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos