Διπλά βραβευμένο στο διαγωνιστικό τμήμα του 71ου Φεστιβάλ Βενετίας για τις εκ βαθέων ερμηνείες των πρωταγωνιστών Adam Driver και Αlba Rohrwacher.  Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό ψυχολογικό θρίλερ του Ιταλού σκηνοθέτη Saverio Costanzo όπου εξιστορεί την αρρωστημένη, εμμονική σχέση μίας μητέρας με το μωρό της που είχε ξεκινήσει απ΄ όταν το κυοφορούσε.

Εκτενέστερα, η  γυναίκα ‘’φυλακίζει’’ το παιδί έχοντας την λανθασμένη πεποίθηση ότι είναι χαρισματικό, ένα indigo. Mε θρησκευτική ευλάβεια το φροντίζει αλλά φτάνει στο άλλο άκρο, στο στάδιο της υποσίτισης. Μέχρι και ο αέρας δεν είναι καθαρός, τον περιγράφει ως θορυβώδες, δύσοσμο νέφος. Απόρροια όλων αυτών η μη φυσιολογική ανάπτυξη του παιδιού που στην αρχή προβληματίζει τον πατέρα αλλά στη συνέχεια τον αναγκάζει να λάβει δραστικά μέτρα.

Ο Adam Driver (πρωταγωνιστής των «Girls») δίνει πνοή στο χαρακτήρα αλλά αντικειμενικά την παράσταση κλέβει η Ιταλίδα Αlba Rohrwacher που είχε ξανασυνεργαστεί με τον ομοεθνή σκηνοθέτη στην κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου La solitudine dei numeri primi. Το Ηungry Hearts θυμίζει σε αρκετά σημεία το «Μωρό της Ρόζμαρι»  , απλά χωρίς τις μεταφυσικές προεκτάσεις. Ευφυέστατη η σκηνή που ο σκηνοθέτης «κοιτάει» αφ’ υψηλού το ζευγάρι, μέσα από ευρυγώνιους παραμορφωτικούς φακούς, εγκλωβίζοντας και εμάς τους ίδιους στο αποπνικτικό διαμέρισμα.

 Όπως και στο Nymphomaniac του Trier το τέλος είναι κοφτό, απρόβλεπτο και διόλου λυτρωτικό. Xρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τη νουβέλα του Marco Franzoso ο Σαβέριο παραδίδει μία ταινία που κάνει επίκληση στο συναίσθημα και πράγματι κατορθώνει ν ΄αφήσει αποτύπωμα στην ψυχή μας.

Υπόθεση: Στην καρδιά της Νέας Υόρκης η σχέση ενός νεαρού ζευγαριού δοκιμάζεται με τον ερχομό του νέου μέλους στην οικογένεια. Η νέα μητέρα θα αγγίξει τα όρια της ψυχοπάθειας καθώς πιστεύει ότι το μωρό της είναι κάτι ξεχωριστό και συνάμα εύθραυστο που χρειάζεται προστασία 24 ώρες το 24ωρο.

 

Πρώτη δημοσίευση: 17 Sep 2015, 10:20
Ενημέρωση: 24 Sep 2015, 23:21
Τίτλος:
Hungry hearts (Πεινασμένες καρδιές)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
109
Εταιρία διανομής: 
Release: 
17 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos