Ender's game

Μετά από μια καταστροφική επίθεση των εξωγήινων Formics, οι κάτοικοι της Γης αφυπνίστηκαν και ξεκίνησαν και ετοιμάζουν παιδιά-ιδιοφυϊες να ηγηθούν των συτρατιωτικών επιχειρήσεων σε πιθανή νέα επίθεση. Ο Έντερ είναι αυτός που ξεχωρίζει από την αρχή με σπάνιο συνδυασμό ευφυΐας και στρατηγικών ικανοτήτων.
Ender's game - κριτική ταινίας

Decent εφηβικό sci-fi

Φανταστείτε ένα "Hunger Games" επιστημονικής φαντασίας με περισσότερο focus σε εφηβικό δράμα χαρακτήρων και σε δεύτερο πλάνο μια εντυπωσιακή sci-fi περιπέτεια. Αυτό είναι σε γενικές γραμμές το "Ender's Game", το οποίο παρ'όλες τις ατέλειές του, δεν απογοητεύει και παραθέτει μια κάπως πιο σκεπτόμενη εκδοχή αντίστοιχων περιπετειών, αν και ποτέ δεν θα αγγίξει τα επίπεδα δημοφιλίας του "Hunger Games".

Ενδιαφέρον και φωτογενές μούτρο ο πιτσιρικάς πρωταγωνιστής (που θα θυμάστε από το "Hugo" του Μάρτοιν Σκορσέζε), αμήχανες όμως ερμηνείες από το απόλυτο εφηβικό καστ, ενώ οι Φορντ και Κίνγκσλεϊ προσθέτουν βαρύτητα στα κατάλληλα σημεία εκφέροντας σημαντικές ατάκες με το κύρος που απαιτείται.

Ο Γκάβιν Χουντ ("Τsotsi", "Rendition", "X-Men Origins: Wolverine") δεν προβληματίζεται φυσικά με τα ειδικά εφέ, αν και κάποια στιγμή διστάζει να απογειώσει το φιλμ σε μια εντυπωσιακή περιπέτεια μάχης, επιλέγοντας να συντηρήσει τον ηθικό προβληματισμό μέχρι τέλους. Επιλογή που επιφέρει αρρυθμίες στο φιλμ και ημίμετρα, καθώς ούτε εντυπωσιακό είναι τελικά, ούτε σε κάνει να προβληματιστείς και ιδιαίτερα.

Joker

Πρώτη δημοσίευση: 23 Jan 2014, 23:39
Ενημέρωση: 30 Jan 2014, 14:28
Τίτλος:
Ender's game (Η εκδίκηση του Έντερ)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos