Ένα ψηλό κορίτσι

Ένα ψηλό κορίτσι - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Λένινγκραντ, 1945. Ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος έχει αφήσει την πόλη σε συντρίμμια, τους ανθρώπους εξαντλημένους σωματικά και ψυχικά. Η πολιορκία τελείωσε αλλά η μάχη για τη ζωή συνεχίζεται. Δύο νεαρές γυναίκες, η Ίγια και η Μασά προσπαθούν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους.

Άποψη: Πολυεπίπεδο και συγκινητικό γυναικείο ψυχογράφημα από έναν 29χρονο Ρώσο δημιουργό που βραβεύτηκε στο Ένα Κάποιο Βλέμμα στο πρόσφατο Φεστιβάλ των Καννών, ενώ το φιλμ βασίστηκε στο βιβλίο «Ο πόλεμος δεν έχει πρόσωπο γυναίκας» της κατόχου Νόμπελ, Σβετλάνα Αλεξίεβιτς.

Οπτικοποιεί την τραγωδία και τον αντίκτυπο του πολέμου μέσα από διάφορες γωνίες, εστιάζοντας στην σχέση δύο γυναικών, δίχως να παραλείπει να υπενθυμίζει την φρικαλεότητα και την καταθλιπτική επίδραση των βιαιοτήτων στην ανθρώπινη ψυχολογία. 

Καταφέρνει όμως και την μεταφέρει αυτούσια στα κορμιά και τα πρόσωπα των δύο πρωταγωνιστριών και την σμιλεύει με τρόπο συναρπαστικό που όμως απαιτεί εκπαιδευμένο σινεφίλ μάτι και κριτήριο, ώστε να εκτιμηθεί όσο του αξίζει.

Πρώτη δημοσίευση: 9 Jan 2020, 11:55
Ενημέρωση: 16 Jan 2020, 12:25
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ένα ψηλό κορίτσι (Beanpole)
Είδος: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
130
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Ιανουαρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos