Γοητευτική, έξυπνη και πλούσια, η Έμμα Γούντχαους είναι μια ανήσυχη “βασίλισσα των μελισσών” χωρίς ανταγωνισμό σε μια μικρή, σχεδόν βαρετή πόλη. Σε αυτήν την απαστράπτουσα σάτιρα των κοινωνικών τάξεων και της δύσκολης ενηλικίωσης, βλέπουμε την προσπάθεια της ηρωίδας να ωριμάσει, να γλιτώσει από τους δύσκολους έρωτες και τις ρομαντικές κακοτοπιές, μέχρι τη στιγμή που θα συνειδητοποιήσει ότι η αγάπη ήταν δίπλα της από την πρώτη στιγμή.

Η Άνια Τέιλορ-Τζόι «αντικαθιστά» 24 χρόνια μετά την Γκουίνεθ Πάλτροου στην αντίστοιχη Εmma του 1996 και καταφέρνει μεν να δώσει μια μεγαλύτερη νεανική φρεσκάδα στην τωρινή εκδχή του διηγήματος της Τζέιν Όστεν, στην προσπάθειά της σκηνοθέτιδας και της παραγωγής να "μεταφράσουν" την ιστορία στο σύγχρονο εφηβικό κοινό. 

Το τελικό αποτέλεσμα όμως αποτελεί μια "χρυσή μετριότητα", αν εξαιρέσει κανείς την όντως φρέσκια ερμηνεία της πρωταγωνίστριας των Witch & Split (συμπαθής και ο Τζος Ο'Κόνορ απο το πρόσφατο Crown και το God's own country, διακοσμητικός ο Μπιλ Νάι), καθώς και μια ιδιαίτερα προσεγμένη καλλιτεχνική διεύθυνση και αναπαράσταση της εποχής.

Κάποιοι χαρακτήρες αναπτύσσονται ας πούε επαρκώς, ορισμένοι άλλοι είναι κακογραμμένοι στην μεταφορά τους, με αποτέλεσμα μια ανισορροπία που μπερδεύει και δημιουργεί σύγχυση, παρά τις όποιες σεναριακές μοντερνίστικες χαριτωμενιές και τις αναπόφευκτες metoo πινελιές. 

Το μοντερνίστικο δεν σημαίνει και σύγχρονο.

Πρώτη δημοσίευση: 27 Feb 2020, 16:20
Ενημέρωση: 5 Mar 2020, 13:50
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Emma (Έμμα)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
125
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Φεβρουαρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos