Σύνοψη: Μετά από ένα τραυματικό γεγονός που θα συγκλονίσει την οικογενειακή της ζωή, η Έμα, μια νεαρή γυναίκα που ζει μέσα από τον χορό, προσπαθεί να ξαναχτίσει τη ζωή της, αναλαμβάνοντας κάθε ρίσκο για να το καταφέρει.

Άποψη: Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και μια ζωώδη ερμηνεία από την πρωταγωνίστριά του, μαζί με ορισμένα εντυπωσιακά και «διεγερτικά»βιντεοκλιπίστικα πλάνα νέον αισθητικής. Αυτό είναι το τρίπτυχο για το οποίο θα πρέπει να υπερηφανεύεται ο Πάμπλο Λαραϊν για τη νέα του ταινία, η οποία διαφέρει εντελώς από τις προηγούμενες προσπάθειές του (No, Neruda, Jackie), σε κινηματογραφικό ύφος, αλλά και σεναριακό περιεχόμενο και κατεύθυνση.

Αυτή την φορά περιγράφει τις εξελίξεις στη ζωή μιας νεαρής χορεύτριας ρέγκετον που πειραματίζεται και ρισκάρει προσπαθώντας να ξαναχτίσει την ζωή της.

Αποσπασματική αφήγηση που αποπροσανατολίζει, πλάνα που θυμίζουν Γκασπάρ Νοέ τα οποία αφήνουν αποτύπωμα έντονο αλλά φευγαλέο, σεναριακές απιθανότητες και γενικότητες επιπέδου σαπουνόπερας, μια πρωταγωνίστρια με τσαγανό, τολμηρός (και κάπως αυτάρεσκος) εξπρεσσιονισμός, αλλά και αβάστακτη αμπελοφιλοσοφία.

Σημείωμα σκηνοθέτη: Θέλησα να μιλήσω μέσα από την ταινία για το πολύ δύσκολο θέμα των αποτυχημένων υιοθεσιών, που πολλές οικογένειες αντιμετωπίζουν και που παραμένει ταμπού σε πολλές χώρες, όπως και στη Χιλή . Έδωσα στους ηθοποιούς το σενάριο μια μέρα πριν τα γυρίσματα. Ήθελα οι ηθοποιοί να μην ελέγχουν πλήρως τους χαρακτήρες μου αλλά να αφουγκραστούν ενστικτωδώς την ανθρώπινη πλευρά των ηρώων. Αυτό με οδήγησε στο να κατευθύνω μόνο αρχικά τους ηθοποιούς μου, αφού, αφήνοντας τους ελευθέρους στο ένστικτό τους, από ένα σημείο και μετά, πήραν εκείνοι τον έλεγχο.

Πρώτη δημοσίευση: 21 Feb 2020, 12:11
Ενημέρωση: 27 Feb 2020, 14:11
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Ema (Έμα)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
102
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Φεβρουαρίου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos