Εκει που τραγουδάνε οι καραβίδες

Εκει που τραγουδάνε οι καραβίδες - κριτική ταινίας

Μια ιστορία μυστηρίου βασισμένη στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα, η ταινία Εκεί Που Τραγουδάνε Οι Καραβίδες, αφηγείται την ιστορία της Κάια, ενός κοριτσιού που εγκαταλείφθηκε τους ανθρώπους και μεγάλωσε μέχρι την ενηλικίωση στους επικίνδυνους βάλτους της Βόρειας Καρολίνας.

Για χρόνια, οι φήμες για την «Πιτσιρίκα του Βάλτου» στοίχειωναν το Μπάρκλι Κοόυβ, απομονώνοντας την ευαίσθητη κι έξυπνη Κάια από την κοινότητά της.  

Όταν δύο νεαροί από την πόλη γοητεύονται από την ομορφιά της, η Κάια ανοίγεται σε μια νέα ζωή, αλλά όταν ο ένας από τους δύο βρεθεί νεκρός, η κοινωνία την βαφτίζει ως κύρια ύποπτη. Καθώς η υπόθεση εξελίσσεται, η ετυμηγορία για το τι πραγματικά συνέβη περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, απειλώντας να αποκαλύψει τα πολλά μυστικά που κρύβονταν μέσα στο βάλτο.

Ένα από τα πιο μοσχοπούλητα best seller της τελευταίας δεκαετίας είναι το «Εκεί που τραγουδάνε οι καραβίδες» της Αμερικανίδας Ντέλια Όουενς.

Ένας συνδυασμός ιδιαίτερης coming of age ιστορίας, με αισθηματικό ρομάντζο, μελόδραμα, θρίλερ και αστυνομικό σασπένς, όλα αυτά με ένα εξωτικό ντεκόρ και μια αίσθηση επιστροφής σε μια εποχή αθωότητας που πάντα συγκινεί μεγάλο μέρος των αναγνωστών.

H ταινία προσπαθεί να τα αφηγηθεί και να τα αποτυπώσει όλα αυτά στο πανί, με συνεχή φλασμπάκ στα 70s και στο παρόν της δικαστικής διαμάχης, κάπως πλαδαρά και αρκετά μπερδεμένα, σε ένα μελόδραμα της σειράς, με απλοϊκά δήθεν μηνύματα, ποντάροντας σε μια καρτποσταλική νοσταλγία και προσπαθώντας να μιλήσει με παλιομοδίτικη ρητορική για τις φυλετικές και κοινωνικές εντάσεις, αδικίες και ανισομέρειες κατά την πάροδο των χρόνων.

Μια πρωταγωνίστρια που αποτελεί μάλλον το πιο ελπιδοφόρο κομμάτι μιας ταινίας που διαθέτει την πρώτη ύλη (μόνο που η σηνοθέτρια δε γνωρίζει πως να την αξιοποιήσει) και ένα φινάλε που νομίζει ότι είναι ιδιαίτερο και αναπάντεχο, αλλά δεν.

Πρώτη δημοσίευση: 1 Sep 2022, 10:30
Ενημέρωση: 8 Sep 2022, 00:54
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Εκει που τραγουδάνε οι καραβίδες (Where the crawdads sing)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
125
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Σεπτεμβρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos