Μια ταινία για την ερωτική σχέση δύο γυναικών, για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία, για την τέχνη και τον έρωτα, γυρισμένη στη Θεσσαλονίκη και στη Δρέσδη.

Η ταινία συμμετείχε στο 64ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και απέσπασε το βραβείο “Καλύτερης μουσικής” 

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη: Η Άννα είναι μια νέα αντισυμβατική δημοσιογράφος που ζει στη Θεσσαλονίκη. Η γεννημένη στη Δρέσδη Lophilia, είναι μια ζωγράφος που με τον αιρετικό τρόπο ζωής της και την τέχνη της εντυπωσιάζει και προκαλεί. Η τυχαία συνάντηση των δύο γυναικών θα εξελιχθεί σύντομα σε μια βαθιά ερωτική σχέση με την προοπτική δημιουργίας οικογένειας. Την προσέγγιση των δύο γυναικών θα διακόψει ο αιφνίδιος θάνατος της Lophilia. Η Άννα συγκλονισμένη από την απώλεια της φίλης της και γνωρίζοντας πόσο σημαντικό ήταν για τη Lophilia το σώμα της να αποτεφρωθεί, θα αναζητήσει στη Δρέσδη τον πατέρα της για να αποσπάσει την απαραίτητη συγκατάθεση του. Η συγκλονιστική εμπειρία της σύντομης γνωριμίας της με την Lophilia, θα καθορίσει τη μετέπειτα ζωή της Άννας.

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Πριν από ένα περίπου αιώνα στη Δρέσδη, μια ομάδα ζωγράφων έβαλαν τα θεμέλια του Εξπρεσιονισμού. Οι νεαροί καλλιτέχνες της Δρέσδης απαλλαγμένοι από ταμπού και προκαταλήψεις αγωνίστηκαν μέσα από την τέχνη τους για την ελευθερία της έκφρασης στην τέχνη και τη ζωή. Στις μέρες μας τα φαντάσματα ακραία συντηρητικών αντιλήψεων σχετικά με την αυτοδιάθεση του σώματος και τη σεξουαλική έκφραση, αναβιώνουν ανησυχητικά και επαναφέρουν στην επικαιρότητα τα αιτήματα των εξπρεσιονιστών της Δρέσδης.

Το “Dolls of Dresden” είναι μια προσέγγιση του ανθρώπινου σώματος και της ψυχής με όχημα δύο διαφορετικούς χαρακτήρες που διερευνούν τη γυναικεία τους φύση και αλληλοσυμπληρώνονται. Οι εντάσεις της Lophilia, που κουβαλά στα κύτταρα της τις αναζητήσεις του Εξπρεσιονισμού, συναντώνται με το μεσογειακό ταμπεραμέντο της Άννας. Οι δύο γυναίκες παρουσιάζονται δυνατές και αποφασισμένες να διεκδικήσουν ό,τι πραγματικά επιθυμούν. Ο αιφνίδιος θάνατος της Lophilia αναδεικνύει το μεγαλείο της Άννας, που σαν μια σύγχρονη Αντιγόνη αγωνίζεται για τη λύτρωση του σώματος και της ψυχής σε ένα περιβάλλον με διάχυτη την αγωνία για ένα αβέβαιο μέλλον».

Από 28 Μαρτίου στους Κινηματογράφους ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ και ΒΑΚΟΥΡΑ (Θεσσαλονίκη)

Τρέιλερ θα δείτε εδώ

Πρώτη δημοσίευση: 27 Mar 2024, 17:24
Ενημέρωση: 3 Apr 2024, 22:26
Τίτλος:
Dolls of Dresden
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Μαρτίου 2024

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos