Σύνοψη: Ένας φτωχός ψαράς από τη Βόρεια Κορέα ξεκινά όπως κάθε πρωί για ψάρεμα. Το δίχτυ του πιάνεται στη μηχανή και η βάρκα του παρασύρεται στα ύδατα της Νότιας Κορέας. Το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό το ατυχές γεγονός στην κορεατική χερσόνησο θα φανεί αμέσως μετά, όταν στην ελεύθερη πλευρά της, στη Νότια Κορέα, καλοθελητές αξιωματικοί κάνουν τα πάντα για να τον χρίσουν κατάσκοπο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Ανακρίσεις και βασανιστήρια θα κάνουν έναν αγράμματο ψαρά να αναζητά το νόημα στον πολιτισμό και την ελευθερία που διατείνονται και οι δύο πλευρές ότι κυριαρχούν στη χώρα τους.

Άποψη: Ο Κιμ Κι Ντουκ δεν είναι χθεσινός. Και ξανά αποδεικνύει ότι διαθέτει μεγάλη μαγκιά στην κινηματογραφική του αφήγηση, δεν διστάζει να ασχοληθεί με θέματα που τρομάζουν πολλούς και να μιλήσει με θάρρος, σκληρότητα και δωρική σινεφιλική δύναμη, χωρίς να ασχοληθεί με πιθανά side effects. 

Και αλήθεια, ποιος γηγενής θα τολμούσε να θίξει ξεκάθαρα την "αιώνια" διαμάχη Βόρειας και Νότιας Κορέας και χωρίς να χαριστεί σε καμία πλευρά (και ειδικά στην νοτιοκορεάτικη πατρίδα του), ξεσκεπάσει ένα παραπέτασμα φόβου, τρόμου, μαζί και απύθμενης υποκρισίας που θυμίζει έντονα ψυχροπολεμικές καταστάσεις ΗΠΑ-Ρωσίας;

Kαι να στήσει ένα πολιτικό θρίλερ με ξεκάθαρες αρετές, καθόλου στρατευμένο, που καταφέρνει να ξεμπροστιάσει την υποκρισία και τον διχασμό που σπέρνει ένα αποτυχημένο πολιτικό σύστημα, με εγγενείς κινηματογραφικούς όρους, έξυπνες ιδέες, ωμή ματιά και αδιαφορία για πιθανή διδαχή. Σκληρό και ουσιώδες.

Πρώτη δημοσίευση: 5 May 2017, 20:47
Ενημέρωση: 12 May 2017, 19:11
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Το δίχτυ (Geumul)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
114
Εταιρία διανομής: 
Release: 
4 Μαϊου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos LATE NIGHT WITH THE DEVIL, από την Spentzos