Σύνοψη: Κονέκτικατ 1981: Οι διάσημοι ερευνητές υπερφυσικών φαινομένων βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανατριχιαστική υπόθεση. Ένας νεαρός κατηγορούμενος για στυγνή δολοφονία επικαλείται τη δαιμονοληψία ως ελαφρυντικό.

Μπορούν οι Γουόρεν να πείσουν το δικαστήριο ότι είναι αθώος σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ένας ύποπτος δολοφονίας προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, ισχυρίζεται ότι τον έχουν κυριεύσει δαίμονες. 

Άποψη: Tίμια συνέχεια στο franchise του «The Conjuring Universe», το οποίο μετρά επτά ταινίες μαζί με τα spin-offs, έστω και αν δεν βρίσκεται ο εμπνευστής του Τζέιμς Γουάν στην σκηνοθεσία.

Εδώ το «εύρημα» αποτελεί το γεγονός που ο «Διάβολος» αλλάζει ξενιστή μόλις στην πρώτη σκηνή (η οποία αποτελεί και έναν φόρο τιμής στον «Εξορκιστή»), επομένως δεν το καταλαβαίνει κανείς, μέχρι που ο δαιμονισμένος νεαρός δολοφονεί τον πρώτο άτυχο.

Επομένως ο σκηνοθέτης Μάικλ Τσάβες προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ αστυνομικού θρίλερ (καθώς το ζευγάρι τον Γουόρεν προσπαθούν να αποδείξουν -με την βοήθεια ενός συνταξιούχου ιερέα- στην αστυνομία των δαιμονισμό) και υπερφυσικού τρόμου.

Κάπου τα καταφέρνει με αξιόλογα jump scares και τρομακτικές σκηνές που ικανοποιούν, μια φροντισμένη παραγωγή και στιβαρές ερμηνείες που στηρίζουν την φιλμική αυτή κατασκευή, με την Βέρα Φαρμίγκα να ξεχωρίζει, αρκετά ρεαλιστικά ανατριχιαστική σε ορισμένες σκηνές.

Παρά όμως τον «R-Rated» χαρακτηρισμό του, δεν ρισκάρει ποτέ, ώστε να μείνει πραγματικά αξιομνημόνευτο στους φανς του είδους, δεν υπάρχουν σκηνές στις οποίες θα αναφέρεται κάποιος μελλοντικά, δεν υπάρχει ψυχή στο πλάνο και αυτή η συνεχόμενη απειλή στο κάδρο, σήμα-κατατεθέν του μάστορα Γουάν.  

Αρκείται στην ετικέτα του αξιοπρεπούς, χαρακτηρισμός καθόλου αμελητέος, όταν κατακλυζόμαστε από άφθονο σκουπιδαριό στο είδος, τα τελευταία χρόνια.

Πρώτη δημοσίευση: 2 Jul 2021, 12:55
Ενημέρωση: 8 Jul 2021, 04:21
Συντάκτης: 
Τίτλος:
The Conjuring 3 (Κάλεσμα 3: Ο διάβολος με έβαλε να το κάνω)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
1 Ιουλίου 2021

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos