Σύνοψη: Ο Κέισι δουλεύει για έναν έμπορο ναρκωτικών, όμως όταν γνωρίζει την πραγματική αγάπη στο πρόσωπο της Τζούλιετ, σταματάει επιτόπου κάθε παράνομη δραστηριότητα. Μέχρι την στιγμή που η Τζούλιετ χρειάζεται επειγόντως μεταμόσχευση νεφρού οπότε και ο Κέισι επιστρέφει δριμύτερος και έτοιμος για ακόμα πιο επικίνδυνες περιπέτειες στο αχανές Autobahn της Γερμανίας.

Άποψη: Καμία πρωτοτυπία, ζήτω τα κλισέ.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αφού κινδύνευσε από την πτώχευση της Relativity Media το ήδη ταλαιπωρημένο Collide έπαιρνε συνεχώς αναβολές όσον αφορά της διανομή της καταλήγοντας στο τρίτο fail της υπόθεσης, αυτό της μεγαλύτερης πτώσης του Box Office την δεύτερη εβδομάδα σπάζοντας το ρεκόρ που κρατούσε το Undiscovered του 2005. Με δύο λόγια έκανε πολύ κακή αρχή.

Δικαιολογημένα βέβαια αφού η ταινία δεν παρουσιάζει κάτι αξιόλογο εκτός από τους Άντονυ Χόπκινκς και Μπεν Κίνγκσλι και ειδικότερα τις σκηνές που αλληλεπιδρούν. Σχετικά αδιάφορος ο ρόλος του Χόπκινκς σε κάνει να αναρωτιέσαι πώς είπε το ναι σε έναν τέτοιον χαρακτήρα αλλά ο Κίνγκσλι σαν Τούρκος έμπορος ναρκωτικών ήταν άπαιχτος, το μόνο ορίτζιναλ στοιχείο όλου του φιλμ.

Ο σκηνοθέτης Έραν Κρίβι είχε στην διάθεσή του δύο σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς τους, Νίκολας Χουλτ (Mad Max: Fury Road, X-Men: Days of Future Past) και Φελίσιτυ Τζόουνς (The Theory of Everything, Star Wars: Rogue One), αλλά δεν τους χρησιμοποίησε σωστά κρατώντας τους φοβερά σοβαρούς και αμήχανα ερωτευμένους: η Τζούλιετ δεν μας πείθει και πολύ.

Θεαματικές σκηνές καταδίωξης που θα ζήλευε μέχρι και το Fast and Furious εκτυλίσσονται σε μεγάλο μέρος του Autonbahn της Γερμανίας, με τον Κέισι να εναλλάσσει τα αυτοκίνητα σαν τα πουκάμισα και να τρέχει με ιλιγγιώδεις ταχύτητες για να σώσει την κοπέλα του. Η έλλειψη πρωτοτυπίας που λέγαμε.

Μία ρομαντική δράση που δεν εντυπωσιάζει και σίγουρα όχι το καλύτερο παράδειγμα του είδους. Του λείπει μια γενικότερη σπιρτάδα, ένα νεύρο που θα σε καθηλώσει στην οθόνη. Ίσως με λιγότερη σοβαροφάνεια και περισσότερο χιούμορ να υπήρχε άλλη δυναμική που θα μεταμόρφωνε την ταινία σε πολλά επίπεδα και θα μας ψυχαγωγούσε περισσότερο.

Mαρία Γκούλη

Πρώτη δημοσίευση: 23 Nov 2017, 05:10
Ενημέρωση: 30 Nov 2017, 05:27
Τίτλος:
Collide (Χωρίς διέξοδο)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
99
Εταιρία διανομής: 
Release: 
23 Νοεμβρίου 2017

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos