Έχοντας υπάρξει ο πιο αδίστακτος επιχειρηματίας και λαθρέμπορος του Σικάγο, ο Αλφόνς Καπόνε (ευρύτερα γνωστός ως Αλ Καπόνε) ήταν ο πιο ισχυρός και διαβόητος μαφιόζος της Αμερικής. Η ταινία επικεντρώνεται στα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπου έπειτα από σχεδόν δέκα χρόνια φυλάκισης, ο θρυλικός γκάνγκστερ παραφρονεί, καθώς οι μνήμες από το βίαιο παρελθόν του επιστρέφουν για να τον στοιχειώσουν.

H ταινία του Τζος Τρανκ (του εντελώς υπερεκτιμημένου Chronicle και του κακού Fantastic Fοur) προσπαθεί να αποτυπώσει ένα κομμάτι της ζωής του διάσημου γκάνγκστερ, λιγότερο ελκυστικό από όσα έχουμε δει κατά καιρούς σε μεγάλη και μικρή οθόνη, χωρίς λάμψη, πιστολίδια, γυναίκες, διαφθορά. Αντ'αυτού περιγράφει τα τελευταία χρόνια της ζωής ενός παρηκμασμένου Καπόνε, ο οποίος μετά από 10ετή κάθειρξη για φοροδιαφυγή, βρίσκεται υπό επιτήρηση από ομοσπονδιακούς πράκτορες στο σπίτι του στη Φλόριντα, μαζί με την οικογένειά του και αναγκάζεται να πουλήσει σχεδόν όλη την περιουσία του για να ξεπληρώσει το χρέος του προς το κράτος, ενώ οδηγείται προς την παράνοια, με την σύφιλη να μαίνεται.

Ένα επώδυνο στην παρακολούθησή του φιλμ (ειδικά όταν από ένα σημείο και έπειτα φλερτάρει με το μεταφυσικό, μιλάμε για κλάμα) που περιγράφει τραγικωμικά το τέλος της ζωής ενός άρρωστου ανθρώπου, με ένα αστείο σενάριο που μπάζει από παντού, μια εντελώς ανέμπνευστη κινηματογραφική οπτική του Τρανκ και δυστυχώς μια τραγική ερμηνεία του Τομ Χάρντι που καταντά από ένα σημείο και έπειτα σε καρρικατούρα και προκαλεί μέχρι και πνιχτά γέλια. 

Mια από τις πιο οδυνηρές κινηματογραφικές εμπειρίες της τελευταίας πενταετίας.

Πρώτη δημοσίευση: 20 Aug 2020, 13:51
Ενημέρωση: 27 Aug 2020, 02:31
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Capone (Καπόνε)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
103
Εταιρία διανομής: 
Release: 
20 Αυγούστου 2020

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο