O Τράβις Μπλοκ (Λίαμ Νίσον) λειτουργεί παρασκηνιακά για λογαριασμό του FBI, έχοντας ως αποστολή να μεσολαβεί για να σώζει μυστικούς πράκτορες από επικίνδυνες καταστάσεις. Όταν βρεθεί μπλεγμένος στα δίχτυα μιας νοσηρής συνομωσίας, αρχίζει να αναρωτιέται πού βρίσκεται η αλήθεια. Μία αλήθεια που μπορεί να κλονίσει ακόμα και τον κώδικα τιμής του.

Κοντεύει 70 χρονών ο Λίαμ Νίσον και συνεχίζει να ξυλοφορτώνει κακούς δεξιά και αριστερά στην οθόνη, αξιοποιώντας το "Very particular set of skills" πoυ διαθέτει από το 2008 και το πρώτο Taken. 

Από τότε, έχει μοιράσει γροθιές και κλωτσιές στην μεγάλη οθόνη σε 14 συνολικά ταινίες, πάντα φυσικά πειστικά και δείχνει να έχει βαρεθεί, άσχετα αν οι μισές από αυτές με το ζόρι τις βλέπεις πριν σε καταβάλει η βαρεμάρα. Ειδικά οι τέσσερις τελευταίες του (μαζί με το Blacklight) που ξεπέταξε σε διάστημα 1,5 χρόνου, είναι επιπέδου ΒΗΤΑ βιντεοκασέτας. 

Αυτή την φορά υποδύεται έναν κυβερνητικό πράκτορα που αναλαμβάνει βρωμικες αποστολές και αποφασίζει να αποσυρθεί, αλλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Και μάλιστα κάνουν το λάθος να τον εκβιάσουν με το να απαγάγουν όχι την κόρη του αυτή την φορά, αλλά την... εγγονή του. Χοντρό. Και θα πληρώσουν γι'αυτό. Και να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει. Αν και ίσως για πρώτη φορά νιώσαμε κάπως άβολα παρακολουθώντας τον να αγκομαχεί να τρέξει για να κυνηγήσει τους κακούς, ενώ και οι σκηνές των συμπλοκών είναι με διαφορά οι πιο κακοσκηνοθετημένες που έχουμε δει με τον Ιρλανδό σταρ πρωταγωνιστή, σε σημείο που σχεδόν να τον εκθέτουν. 

Πίσω από την κάμερα ο Μαρκ Ουίλλιαμς (καλό θα είναι να συνεχίσει την καριέρα του ως παραγωγός, βλέπε Ozark και να αφήσει την σκηνοθεσία στην άκρη) που είχε διευθύνει τον Νίσον και στο κακό Honest Thief, το οποίο έπειτα ακολούθησε το Marksman και εκεί που έλεγες ότι δεν πάει πιο κάτω, ήρθε το Ice Road και τώρα αυτό το κλισεδιαρισμένο ταινιάκι χαμηλού επιπέδου, με τραγικές ερμηνείες από όλο το υπόλοιπο καστ, ανέμπνευστες υποπλοκές και flat τελικό αποτέλεσμα. 

Μισό το κρίμα σε αυτόν, άλλο μισό και τον Νίσον βέβαια, που συχνά πυκνά διαλέγει τέτοια άχρωμα και άγευστα σενάρια που ανακυκλώνουν μικρά και μεγάλα στερεότυπα, ώστε στο τέλος, είτε βλέπεις το Marksman, είτε το Honest Thief, είτε το Blacklight, είναι το ίδιο και το αυτό.

Πρώτη δημοσίευση: 24 Feb 2022, 04:21
Ενημέρωση: 3 Mar 2022, 03:05
Τίτλος:
Blacklight (Ο μεσάζοντας)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
104
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Φεβρουαρίου 2022

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos