Batman v Superman: Dawn of justice

batman vs superman - κριτική ταινίας

Η DC Comics ξεκινά την αντεπίθεσή της προς την Marvel. εγκαινιάζοντας τον ανανεωμένο της φιλμικό κόσμο, με το "Batman v Superman" να αποτελεί την αρχή πριν ακολουθήσει το "Justice League" και όλα τα επόμενα spinoffs μεμονωμένων σούπερ ηρώων της.

Πιο σκοτεινό σε χρωματική παλέτα, το ίδιο συναρπαστικό στα εφέ, αρκετά πιο πομπώδες, υστερεί δραματικά στο θέμα χιούμορ. Αυτός είναι ο κινηματογραφικός μικρόκοσμος στον οποίο προσπαθούν να μας εντάξουν ο Σνάιντερ (σκηνοθέτης) και ο Νόλαν (παραγωγός), προσπαθώντας να τονίσουν την μεταφορά των κόμικ στο μεγάλο πανί με πιο ενήλικες αποχρώσεις. Δεν τα καταφέρνουν και κάπου εδώ θα αφήσω τον πληθυντικό και θα εστιάσω στον τρομακτικά υπερεκτιμημένο Σνάιντερ, στο οποίο κανονικά θα έπρεπε να απαγορευτεί η οποιαδήποτε ανάμιξη με το σύμπαν της DC μετά το σχεδόν κακό "Man of steel". 

Με τον στόμφο και την "προσέξτε ποόσο σοβαρή αλλά και γαμάτη είναι η σκηνή που θα ακολούθήσει" συμπεριφορά να ξεχειλίζει σε κάθε πλάνο του, πάμπολλα ψηφιακά εφέ πολλές φορές να καπελώνουν τις καταιγιστικές σκηνές δράσης, διάλογους με υπερτονισμένη επικουριά και αμπελοφιλοσοφία που πάει σύννεφο σε ένα σενάριο της πλάκας, ο απόλυτος επιδειξιομανής φανφαρόνος Σνάιντερ δεν μπορεί να ξεγελάσει πλέον κανέναν για το που μπορούν να φτάσουν τα όριά του, παρά 3-4 σκηνές που είναι πραγματικά όμορφες. Προσθέστε ορισμένες εντελώς αναιμικές ερμηνείες μέσα σε περίβλημα ψευτοδραματικής έξαρσης, με εξαίρεση την κουκλάρα Γκαλ Γκαντότ που ξεχωρίζει με μεγάλη άνεση σαν Wonder Woman, αλλά και τον Τζέσε Έισενμπεργκ που δεν είναι αναιμικός σαν Λεξ Λούθορ, είναι όμως τραγικός. Το απόλυτο miscast.

Σύνοψη: Φοβούμενος ότι αν αφήσει ανεξέλεγκτο τον υπερήρωα με τις θεϊκές δυνάμεις, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές, ο πανίσχυρος τιμωρός του Γκόθαμ Σίτι αποφασίσει να αντιμετωπίσει τον δημοφιλή, σύγχρονο σωτήρα της Μετρόπολις, τη στιγμή που ο κόσμος αναρωτιέται τι είδους ήρωα έχει πραγματικά ανάγκη. Με τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της, θέτοντας την ανθρωπότητα σε τεράστιο κίνδυνο.

 

Πρώτη δημοσίευση: 24 Mar 2016, 21:21
Ενημέρωση: 2 Apr 2016, 00:14
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Batman v Superman: Dawn of justice (Batman v Superman: Η αυγή της δικαιοσύνης)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
151
Εταιρία διανομής: 
Release: 
24 Μαρτίου 2016

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
19 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos