Το αριστούργημά μου

Το αριστούργημά μου - κριτική ταινίας

Σύνοψη: Ο Αρτούρο είναι ένας γοητευτικός, εκλεπτυσμένος και αρκετά αδίστακτος γκαλερίστας. Έχει τη δική του γκαλερί στο κέντρο του Μπουένος Άιρες. Ο Ρένζο είναι ένας δύστροπος καλλιτέχνης, ένας πικρόχολος ζωγράφος σε σαφή παρακμή. Μισεί οποιαδήποτε μορφή κοινωνικότητας και ζει απομονωμένος σε ένα απεριποίητο σπίτι. Παρόλο που τους δύο άντρες τους συνδέει  μια παλιά φιλία, δε συμφωνούν σχεδόν σε τίποτα. Ωστόσο, παρά τις διαφορές αυτές, είναι σπουδαίοι φίλοι.

Άποψη: Μια ιδιόρρυθμη ντραμεντί που επιχειρεί να σατιρίσει τον κόσμο της σύγχρονης τέχνης, αλλά ενώ υλικό υπάρχει άφθονο διαθέσιμο, απαιτείται μια φινετσάτη κωμική φλέβα και μια διεισδυτική οπτική που θα εστιάζει στο αμφιλεγόμενο του καλλιτεχνικού παράδοξου. 

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει εδώ, διότι παρά την υποσχόμενη αρρυθμία στην κωμική ιδιοσυγκρασία των δύο πρωταγωνιστών, οι ευκολίες και τα κλισέ διαδέχονται το ένα το άλλο και μετατρέπουν την χαριτωμένη αρρυθμία σε μια κουραστικών διαστάσεων παραφωνία. 

Συμπαθείς οι ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών που δείχνουν να το διασκεδάζουν, αλλά δυσκολεύονται τρομερά να ανασάνουν και να αναδειχθούν μέσα από μια κάπως άτσαλη προσπάθεια να συνδυαστεί το θρίλερ με την σάτιρα, παρά ορισμένες αρκετά διασκεδαστικές στιγμές. 

Πρώτη δημοσίευση: 11 Jul 2019, 20:02
Ενημέρωση: 18 Jul 2019, 09:29
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Το αριστούργημά μου (Mi obra maestra)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
100
Εταιρία διανομής: 
Release: 
11 Ιουλίου 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
21 hours

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos