ΥπόθεσηO Dr. Hank Pym (Michael Douglas) είναι ένας λαμπρός επιστήμονας, εφευρέτης του σωματιδίου Pym που αφορά στη σμίκρυνση ανθρώπων, ζώων και πραγμάτων. Είναι, επίσης, ο πρώτος, σχεδόν μυθικός, Ant-Man. Πιστεύει ότι η τεχνολογία του κινδυνεύει, αφού την εποφθαλμιά ο Darren Cross (Corey Stoll), πρώην προστατευόμενός του που έχει κατασκευάσει μια στολή παρόμοια με αυτή του Ant-Man, το Yellowjacket. Έτσι, επιστρατεύει τον Scott Lang (Paul Rudd) έναν ταλαντούχο διαρρήκτη, για να διασφαλίσει το μυστικό της πρωτοποριακής ανακάλυψής του. Για να αυξήσει, όμως, τα ποσοστά επιτυχίας του, ο Scott πρέπει να γίνει ο νέος Ant-Man, ώστε να εκμεταλλευτεί τις υπερδυνάμεις του σούπερ ήρωα: έχει την τρομερή ικανότητα να συρρικνώνεται στο μέγεθος ενός μυρμηγκιού, μπορεί να επικοινωνεί τηλεπαθητικά και να διατάζει στρατούς από τα συμπαθή αυτά έντομα και διαθέτει τρομερή δύναμη. Οι δυο τους έχοντας να αντιμετωπίσουν επικίνδυνες καταστάσεις και απροσδόκητες παγίδες, πρέπει να επιδείξουν την κατάλληλη ψυχραιμία και αφοσίωση, ώστε να καταστρώσουν παράλληλα ένα σχέδιο που αφορά στη σωτηρία του κόσμου, αλλά και των ίδιων των οικογενειών τους.

Μικρός στο μάτι αλλά μεγάλος σε αποθέματα χιούμορ και ευρηματικότητας, ο “Ant-Man” (για τους φίλους “Σκοτ, ο μυρμηγκάκης” - not!), αν και διόλου πρωτοκλασάτο όνομα στο υπερηρωικό ρόστερ της Marvel, αποκτά την δική του ταινία και καταφέρνει να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά και το στοίχημα που έβαλε το studio όταν αποφάσισε να... βουτήξει την καρέκλα του σκηνοθέτη από τον εξαιρετικά ταλαντούχο Έντγκαρ Ράιτ (“Shaun of the Dead”, “Scott Pilgrim VS The World”) και να την πασάρει στον “κωμωδιοτραφή” Πέιτον Ριντ (“Yes Man”, “Down with Love”).

Με τον Πολ Ραντ να βαδίζει με αποφασιστικότητα στα χνάρια των Κρις “Star-Lord” Πρατ και Κρις “Captain America” Έβανς (οι οποίοι, όπως κι αυτός, ξεκίνησαν την καριέρα τους από -ρομαντικές και μη- κωμωδίες, αλλά από τη στιγμή που φόρεσαν το κοστούμι του υπερήρωα γνώρισαν ημέρες δόξας), δίνοντας την ευκαιρία στον Ριντ να εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό την everyman περσόνα του και το κωμικό του timing, τον Μάικλ Ντάγκλας να δείχνει ιδιαίτερα φορμαρισμένος σε ρόλο μέντορα, θυμίζοντας (παλιές καλές) εποχές “Wall Street” και τα εντυπωσιακά ειδικά εφέ να αποτίνουν έναν παιχνιδιάρικο φόρο τιμής σε κλασικές ταινίες... συρρικνωτικής φαντασίας όπως το “The Incredible Shrinking Man”, το “Honey, I Shrunk the Kids” και το “Innerspace”, το “Ant-Man” είναι όσο διασκεδαστικό, ευφάνταστο, και φορτσάτο χρειάζεται για να μας κάνει να... συνέλθουμε από την απογοήτευση του νέου “Fantastic Four”.

Και μπορεί ο Ράιτ να έχασε, τελικά, την ευκαιρία να το(ν) σκηνοθετήσει, υπάρχουν ωστόσο κάποιες επιμέρους σκηνές όπου το “μαγικό” άγγιγμά του είναι ολοφάνερο, ένεκα και του γεγονότος ότι τού αποδίδονται credits (συν)σεναριογράφου και executive producer, όπως εκείνη της μπανιέρας ή η άλλη με το παιδικό τρενάκι, όπου κινδυνεύεις να σου φύγει το σαγόνι από τα γέλια! Όσο για τις σκηνές δράσης όπου συμμετέχουν μυρμήγκια, η μία είναι καλύτερη από την άλλη, σε σημείο που θα μπορούσαν κάλλιστα να σε κάνουν να το σκεφτείς σοβαρά να πάρεις ένα μυρμήγκι για... pet!

 

Πρώτη δημοσίευση: 17 Sep 2015, 10:59
Ενημέρωση: 14 Apr 2018, 11:16
Τίτλος:
Ant-Man (Ant-Man)
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
117
Εταιρία διανομής: 
Release: 
17 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos