Πρόκειται για μια ιστορία έρωτα και αυτοκτονίας που στηρίζεται στην αληθινή ιστορία της αυτοκτονίας του εκκεντρικού συγγραφέα Χάινριχ φον Κλάιστ και της Χενριέτα Φόγκελ, αποτυπωμένη με την μορφή αφαιρετικού αλλά ιδιαίτερα στυλιζαρισμένου κόντρα-μελοδράματος, το οποίο σαρκάζει τις στέρεες βορειοευρωπαϊκές κοινωνικές δομές και νόρμες. 

Η Αυστριακή σκηνοθέτης του «Lourdes» στήνει υπέροχα κάδρα εσωτερικού χώρου που μοιάζουν με πίνακες ζωγραφικής, τονώνει με κυνισμό την ατολμία της να τραβήξει στα άκρα την πολύ ενδιαφέρουσα κεντρική ιδέα της ταινίας (όπως ακριβώς θα ταίριαζε σε μια "τρελή αγάπη"), αλλά συνολικά παραμένει αποστασιοποιημένη από τον πυρήνα του δράματος και καταλήγει αμήχανα, χάνοντας την ευκαιρία να παρασύρει τους βασικούς χαρακτήρες της στην δίνη του ελλειματικού παραλογισμού, όπως ακριβώς θα το κατάφερνε (ας πούμε) ο Μίκαελ Χάνεκε. 

Υπόθεση:
Ο νεαρός Heinrich είναι ένας Βερολινέζος μελαγχολικός ποιητής του ρομαντισμού, που θεωρεί ότι η καλύτερη απόδραση από την απόγνωση είναι η αυτοχειρία. Αποφασίζει να βρει μία γυναίκα που θα τον ακολουθήσει στο απονενοημένο διάβημα. Εν τω μεταξύ, οι γιατροί διαγιγνώσκουν ότι η -γοητευμένη από το αμφιλεγόμενο έργο του Heinrich- Henrietta πάσχει από μία καταληκτική ασθένεια. Οι δυο τους αποφασίζουν να εκτελέσουν μαζί το σχέδιο του Heinrich και η εμπειρία τους θα είναι αλλόκοτη και διαφωτιστική.

 

Πρώτη δημοσίευση: 28 May 2015, 15:34
Ενημέρωση: 14 Apr 2018, 11:14
Συντάκτης: 
Τίτλος:
Amour fou (Τρελή αγάπη)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
96
Εταιρία διανομής: 
Release: 
28 Μαϊου 2015

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos