American Hustle

Η ιστορία του απατεώνα Ίρβιν Ρόζενφελντ, ο οποίος μαζί με την γοητευτική και πανούργα συνεταίρο του Σίντνεϊ Πρόσερ, αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν αχαλίνωτο πράκτορα του FBI, για να παγιδεύσουν άλλους απατεώνες, μαφιόζους και πολιτικούς, που επιδιδόταν σε μια σειρά από παράνομες δραστηριότητες.
American Hustle - κριτική ταινίας

Επική oldschool Αμερικανιά με προορισμό τα Όσκαρ

Μετά από μια μέτρια κινηματογραφική χρονιά, το 2014 μας επεφύλασσε το καλύτερο άνοιγμά του, με τις ταινίες των Σκορσέζε (Wolf of the Wall street), Τζάρμους (Only lovers left alive), αδερφών Κοέν (Inside Llewyn Davis) και... Ντέιβιντ Ο. Ράσελ με το American Hustle. Σε ό,τι αφορά στο τελευταίο, ο Ράσελ μας σερβίρει με ευφάνταστο χιούμορ το ξεφτισμένο Αμερικάνικο όνειρο των 70s, σε μια ταινία γεμάτη στύλ και... -όπως έσπευσε να προσθέσει ένας γνωστός- γεμάτη sideboobs (η χαρά των αρσενικών).

Ο Ίρβινγκ (Μπέιλ) και η φιλενάδα του Σίντει (Άνταμς) είναι ένα ζευγάρι μικροαπατεώνων που για να αποφύγει τη ‘στενή’, θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τον πράκτορα του FBI Ρίτσι Ντι Μάσο (Κούπερ) στην επιχείρηση που έμεινε γνωστή στην ιστορία των ΗΠΑ ως ‘σκάνδαλο Άμπσκαμ’, και να μπαίνει στα ‘άδυτα’ του Νιού Τζέρσι, σε έναν ωκεανό γεμάτο λάμψη αλλά και τόση βρώμα, όπου το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό.

Το παρεάκι των Μπράντλει Κούπερ και Τζένιφερ Λόρενς επιστρέφει μετά το Silver Linings Playbook του O.Russel και, μαζί με τον Κρίστιαν Μπέιλ, βάζουν ρόλλεϊ και μπριγιαντίνη στα μαλλιά τους, φοράνε τα ‘γεμάτα ναφθαλίνη’ κοστούμια τους (έπος τα κοστούμια, ποιος θα κάνει φέτος αποκριάτικο πάρτυ με dress code American Hustle???) μπροστά σε τοίχους με ρετρό ταπετσαρίες και κάνουν τους θεατές να παραληρούν με τις ερμηνείες τους και... ειδικά οι γυναίκες της παρέας (Άνταμς, Λόρενς) και σε παρασύρουν στον εξαιρετικό σκηνοθετικά ρυθμό του Ράσελ χωρίς φραγμούς σε ένα αχαλίνωτο πανηγύρι και με το –γαμάτο- soundrack που του αρμόζει.

Ο Ράσελ άφησε τους ηθοποιούς να αυτοσχεδιάσουν σε αρκετές σκηνές τις ταινίες και αυτό ‘βγάζει’ τρελή ενέργεια στο θεατή. Εν τέλει, καταλήγεις να είσαι και εσύ διαπλεκόμενος μέσα στο American Hustle από μια άποψη. Και... φύγαμε για Όσκαρ(?)

ΥΓ: Να δείτε που τα γυαλιά του Κρίστιαν Μπέιλ θα (ξανα)γεμίσουν φέτος τα blogs των απανταχού φασιονίστας. Όσο για το περουκίνι και την κοιλιά του.... δεν έχω λόγια!

Spoiler Alert: Ποιος Goodfella επιστρέφει σε cameo... έκπληξη?

Ειρήνη Κατσαρά

Πρώτη δημοσίευση: 9 Jan 2014, 12:12
Ενημέρωση: 16 Jan 2014, 13:19
Τίτλος:
American Hustle (Οδηγός διαπλοκής)
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
138
Εταιρία διανομής: 
Release: 
9 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos