So undercover

Η Μόλλυ είναι ένα αγοροκόριτσο, που τη μεγάλωσε μόνος ο πατέρας της μετά τον πρώιμο θάνατο της μητέρας της. Βοηθώντας τον στη δουλειά του ιδωτικού ντετέκτιβ, γνωρίζει άπταιστα να χειρίζεται όπλα και μηχανές, αλλά δεν έχει ιδέα από κραγιόν και φούστες. Όταν όμως το FBI την…αναγκάζει να μπει undercover σε μία φοιτητική αδελφότητα καθώς πρέπει κορασίδων για να προστατεύσει την κόρη ενός μαφιόζου, τα πράγματα περιπλέκονται και η Μόλλυ πρέπει να μεταμορφωθεί σε μια χαζοχαρούμενη, όλο ροζ και νάζι φοιτήτρια.
So undercover - κριτική ταινίας

Hahah Montana

Το So Undercover είναι μια νεανική, απευθυνόμενη κατά κύριο λόγο σε κορίτσια, κωμωδία που το «μεγάλο ατού» της είναι η Μάιλι Σάιρους. Η Μάιλι Σάιρους, μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή στο ελληνικό κοινό [αν και δεν έχω εμπεριστατωμένη άποψη, δεν κάνω παρέα με 12χρονα κορίτσια], αλλά στης ΗΠΑ είναι το απόλυτο teen idol.

Η Μάιλι είναι κόρη του γνωστού country τροβαδούρου Μπίλι – Ρέι Σάιρους [τον οποίο έχει τιμήσει μέχρι και ο Ντέιβιντ Λυντς, με το να του ζητήσει να υποδυθεί τον άντρα με τον οποίο απατά τον Τζάστιν Θερού η γυναίκα του στο Mulholland Drive!] και ξεκίνησε την καρίερα της σε πολύ μικρή ηλικία, όταν πήρε πάνω της ένα ολόκληρο show του Disney Channel, το Hannah Montana, όπου υποδηόταν ένα κανονικό έφηβο κορίτσι που ταυτόχρονα είχε την κρυφή ταυτότητα της έφηβης ποπ superstar […DUH!].

Στο So Undercover λοιπόν, η Μάιλι θέλει να μας δείξει ότι μεγάλωσε, ότι αγρίεψε και ότι μπορεί να κάνει κι άλλα πράγματα εκτός από το να είναι –εκνευριστικά, ενίοτε, έως πάντα- χαριτωμένη. Έλα όμως που δεν τα καταφέρνει και τόσο…και όταν από αγριοκόριτσο μεταμορφώνεται σε φοιτητριούλα-μέλος αδελφότητος, μοιάζει να είναι…πιο άνετη και πιο…πειστική, παρά τις επίμονες προσπάθειές να μας δείξει πόσο έξω απ’τα νερά της είναι. Πέρα από τη Μάιλι Σάιρους, ο Τζέρεμι Πίβεν –γνωστός απ’το Entourage- είναι σχεδόν αδιάφορος και τελικά οι μόνοι χαρακτήρες που σε αγγίζουν λίγο παραπάνω είναι οι χαζούλες αδελφές-μέλη της αδελφότητος, που πετάν τη μία κοτσάνα μετά την άλλη και η συγκάτοικος της Μάιλι, η Κέλλυ –κόρη του Όζι- Όσμπορν.

Τέλος, το So Undercover έχει ένα υποτυπώδες μα ταυτόχρονα περιττά μπερδεμένο σενάριο -όσον αφορά το μαφιόζο και την κόρη του, την οποία προστατεύει η Μάιλι- που, δεν θα το κρύψω, μερικές φορές είναι αστείο, σχεδόν έξυπνο, αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας. Για κάτω των 15, πολύ ευχάριστο.

Τάσος Κλειδωνόπουλος

Πρώτη δημοσίευση: 27 Jun 2013, 11:46
Ενημέρωση: 4 Jul 2013, 12:04
Τίτλος:
So undercover (Τακούνια σε μυστική αποστολή)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
94
Εταιρία διανομής: 
Release: 
27 Ιουνίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos