Snitch

Πατέρας κάνει συμφωνία με την εισαγγελία για να αποτρέψει την δεκαετία φυλάκιση του ανήλικου γιού του. Στόχος του, να αποκαλύψει ένα επικίνδυνο καρτέλ.
Snitch - κριτική ταινίας

Ταινία με αχρησιμοποίητους... μυς

Ο σκηνοθέτης είναι πρώην κασκαντέρ σε δεκάδες ταινίες. Και πετυχημένος. Ως σκηνοθέτης και συνσεναριογράφος, ο Waugh, προσπαθεί να μεταθέσει τη δράση από το ξύλο και τις σφαίρες, στο μυαλό. Καλή σκέψη, αμφιλεγόμενα τα αποτελέσματα.

Ο Dwayne Johnson δεν... βγάζει ρούχο για δύο ώρες και τις τρώει κανονικά! Βέβαια το μυώδες κορμί του «ασφυκτιά» και κάθε τόσο σκέφτεσαι «τώρα θα αρχίσει τις σφαλιάρες».

Υποδύεται έναν πατέρα, πετυχημένο επιχειρηματία, με ευτυχισμένο δεύτερο γάμο με μία κόρη και κουκλάρα γυναίκα. Ο γιός του από τον πρώτο αποτυχημένο γάμο, συλλαμβάνεται για διακίνηση –ψιλοάδικα- και αντιμετωπίζει βαριά ποινή, καθώς οι νόμοι είναι αυστηροί. Στην απελπισία του κάνει deal με την εισαγγελέα Susan Sarandon να παραδώσει μερικούς από το καρτέλ για να γλιτώσει ο μικρός. Τον βοηθά ο Bernthal (Walking dead).

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικό γεγονός, δεν παίρνει ρίσκα, αλλά ακολουθεί τον κλισέ τρόπο, λιγότερο βέβαια κακό από πολλές παρόμοιες. Θέλει να σε πείσει για την σοβαρότητα των θεμάτων, χωρίς να αποφασίζει έγκαιρα αν θέλει δράση ή μυαλό. Ο Johnson προσπαθεί να παίξει, και ένα μπράβο του το λες, αφού χειρότερος από Sly (πχ) δεν είναι.

Γιάννης Λυμπέρης

Πρώτη δημοσίευση: 13 Jun 2013, 15:06
Ενημέρωση: 20 Jun 2013, 14:26
Τίτλος:
Snitch (Το καρφί)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
112
Εταιρία διανομής: 
Release: 
13 Iουνίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos