Το Σκασιαρχείο

Βρισκόμαστε στο 1920, σε ένα μικρό χωριό της Προβάνς. Ο κύριος Πασκάλ, νέος δάσκαλος, συγκρούεται με την έλλειψη ενδιαφέροντος των μαθητών του. Αποφασίζει να αλλάξει ριζικά τις διδακτικές του μεθόδους.

Ακούει τα παιδιά, εμπνέεται από τις ανακαλύψεις τους, τους πηγαίνει στην φύση. Οι μαθητές θα ξαναβρούν την χαρά να μαθαίνουν και ο κ. Πασκάλ την χαρά να διδάσκει. Όμως αυτή η μικρή επανάσταση δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις σε κάποιους γονείς και παράγοντες της περιοχής.
Η ταινία αυτή του Ζαν-Πολ Λε Σανουά είναι σημείο αναφοράς στην ιστορία του μεσοπολεμικού αλλά και γενικότερα του γαλλικού κινηματογράφου. Αφηγείται την αρχή διδασκαλίας του γνωστού παιδαγωγού Σελεστεν Φρενέ ο οποίος προσπαθεί και κατορθώνει να δημιουργήσει στους μαθητές του την ανάγκη για μάθηση.
Ο Ζαν-Πολ λε Σανουά έκανε μια ταινία, που αποτελεί αναφορά στον πρώτο μεταπολεμικό κινηματογράφο. Η επιτυχία του έγκειται κυρίως στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τις πολύ προχωρημένες για την εποχή τους απόψεις του παιδαγωγού Σελεστέν Φρενέ.

Πρώτη δημοσίευση: 2 Dec 2010, 16:02
Ενημέρωση: 15 Dec 2010, 19:49
Τίτλος:
Το Σκασιαρχείο
Είδος: 
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
89
Εταιρία διανομής: 
Release: 
2 Δεκεμβρίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Galveston

Galveston

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Το 1988 στη Νέα Ορλεάνη, ο Roy (Ben Foster) ως hitman αναλαμβάνει μία...
23 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου Το εγκλημα μου, 1η Ιουνιου