The Counselor

Ένας συνήγορος μπλέκει σε εμπόριο ναρκωτικών γιατί χρειάζεται τα χρήματα, αλλά σύντομα θα καταλάβει το λάθος του.
The Counselor - κριτική ταινίας

Καλοδουλεμένο, αλλά πομπώδες

Πόσο υπερεκτιμημένος είναι πια αυτός ο Κόρμακ ΜακΚάρθι, φάνηκε ξεκάθαρα στο "The Counselor". Το πρώτο καθαρά κινηματογραφικό σενάριο του 80χρονου συγγραφέα που ουσιαστικά καταδικάζει το νεο-νουάρ εγχείρημα του μέγιστου Ρίντλεϊ Σκοτ.

Πομπώδεις διάλογοι, ατακαδόρικες δηθενιές που αντί να επεξηγούν τα δρώμενα, υποθάλπουν μια συνεχόμενη αχρείαστη ειρωνία που ίσως και να δούλεψε στο "No country for old men", συνθλίβουν τα κίνητρα των ηρώων σε ένα τοίχο ανεξήγητου μηδενισμού που μπορεί να ταίριαξε με την συναισθηματική παλέτα των πρωταγωνιστών στο "The road", όμως εδώ, δεν.

Ο γάμος με το ταμπεραμέντο του Σκοτ δεν ταίριαξε ποτέ, δεν κούμπωσε, δεν εξελίχθηκε ενιαία. Βέβαια, ο πολυαγαπημένος σημιουργός, το πάλεψε με την στιβαρή του σκηνοθεσία και τον φωτογράφο του, δημιουργώντας ορισμένες στιγμές μια στενόχωρη και κάπου καθηλωτική ατμόσφαιρα, ενώ και το καστ αστέρων που είχε στην διάθεσή του προσπαθεί πραγματικά να περάσει στίγμα στις ατάκες μυαλοπωλείου.

Όμως οι συχνές αμπελοφιλοσοφίες, τα εξυπνακίστικα τσιτάτα και οι περί πολλού αυτοθαυμαζόμενες κατηχήσεις, φρενάρουν συνεχώς αυτο το αξιόλογο και μαστόρικα κατασκευασμένο θρίλερ και ας θαυμάζουμε μια τρομερή Κάμερον Ντίαζ, σκέτο άπληστο, αιμοβόρο θηρίο, να κλέβει την παράσταση...

Απόστολος Κίτσος

Πρώτη δημοσίευση: 22 Nov 2013, 03:25
Ενημέρωση: 28 Nov 2013, 12:26
Τίτλος:
The Counselor (Ο Συνήγορος)
Σκηνοθεσία: 
Χώρα: 
Έτος: 
Διάρκεια: 
98
Εταιρία διανομής: 
Release: 
21 Νοεμβρίου 2013

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Damsel

Damsel

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Η γλυκιά κόρη ενός βασιλιά ετοιμάζεται για προξενιό με πλούσια φαμίλια για να...
1 ημέρα

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Baghead, από την Spentzos Baghead, από την Spentzos