"Ζήτησα από τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω"

Published: 22 Mar 2019, 15:33
Συντάκτης:

Mπορεί στο Game Of Thrones η Εμίλια Κλαρκ να αψηφά τον θάνατο παρέα με τους δράκους της διεκδικώντας τον θρόνο, στην πραγματική ζωή όμως ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο μετά από δύο επεισόδια εγκεφαλικής αιμορραγίας, μετά από ρήξη ανευρύσματος. Το αποκάλυψε η ίδια η Βρετανίδα ηθοποιός μιλώντας στο περιοδικό New Yorker για το διπλό σοβαρό επεισόδιο που απείλησε την ζωή της αμέσως μετά το τέλος των γυρισμάτων για τον πρώτο κύκλο της διάσημης σειράς του ΗΒΟ, τον Φεβρουάριο του 2011.

<a href="/en/nea/emilia-klark-meros-toy-egkefaloy-moy-den-leitoyrgei-einai-apisteyto-oti-mporo-kai-milao/66760">Εμίλια Κλαρκ: "Μέρος του εγκεφάλου μου δεν λειτουργεί. Είναι απίστευτο ότι μπορώ και μιλάω"</a>ΣΧΕΤΙΚΑΕμίλια Κλαρκ: "Μέρος του εγκεφάλου μου δεν λειτουργεί. Είναι απίστευτο ότι μπορώ και μιλάω"

Αντιμετωπίζοντας σφοδρούς πόνους και σχεδόν χωρίς αισθήσεις, χρειάστηκε να εισηχθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο. «Η διάγνωση: μηνιγγική αιμορραγία, ένας θανατηφόρος τύπος αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου. Ήμουν 24 ετών» θυμάται η Κλαρκ.

Υποβλήθηκε σε επέμβαση που απέτρεψε τα χειρότερα, όμως ξύπνησε με οξείς πόνους και σε αφασία (μερική ή ολική απώλεια γλωσσικών ικανοτήτων).

«Το όνομά μου είναι Εμίλια Ίζαμπελ Γιουφίμια Ρόουζ Κλαρκ. Όμως, δεν μπορούσα να το θυμηθώ. Αντ’ αυτού ακατάληπτες φράσεις έβγαιναν από το στόμα μου. Ήθελα να τελειώνω. Ζήτησα από τους γιατρούς να με αφήσουν να πεθάνω. Η δουλειά μου, το όνειρο της ζωής μου για πάντα, βασίζεται στη γλώσσα, την επικοινωνία. Χωρίς αυτά, θα ήμουν χαμένη», σημειώνει στο άρθρο με τίτλο «Μάχη για τη Ζωή μου». Η αφασία υποχώρησε λίγες ημέρες αργότερα και η Εμίλια Κλαρκ πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έναν μήνα μετά την εισαγωγή της για να ξεκινήσει την προετοιμασία της για την επιστροφή της στα πλατό του Game of Thrones της δεύτερης σεζόν.

Δεν ήταν όμως απλά τα πράγματα. Στην πρώτη επέμβασή της, οι γιατροί είχαν εντοπίσει άλλο ένα «μικρό ανεύρυσμα» που έπρεπε να παρακολουθούν στενά. Το 2013, μόλις είχε ολοκληρώσει μια θεατρική παράσταση στη Νέα Υόρκη, η Εμίλια Κλαρκ υποβάλλεται ξανά σε εξετάσεις και οι γιατροί διαπιστώνουν ότι το ανεύρυσμα διπλασιάστηκε σε μέγεθος και πρέπει να χειρουργηθεί. Μια επέμβαση που δεν ήταν επιτυχημένη και χρειάστηκε νέο χειρουργείο, με τρυπανισμό, για να αντιμετωπίσουν την αιμορραγία.

Η Εμίλια Κλαρκ θα καταφέρει να σταθεί ξανά στα πόδια της και λέει σήμερα ότι «θεραπεύτηκα πέραν κάθε προσδοκίας μου». Θα επενδύσει σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που παράσχει βοήθεια στους ασθενείς που επέζησαν από εγκεφαλικά επεισόδια κι έχουν ανάγκη από θεραπεία.

«Είμαι τόσο ευτυχισμένη που βρίσκομαι εδώ για να δω το τέλος της ιστορίας» λέει σήμερα στα 32 της η πρωταγωνίστρια της πιο δημοφιλούς σειράς στον πλανήτη, η όγδοη και τελευταία σεζόν της οποίας θα αρχίσει να προβάλλεται την 14η Απριλίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos