ΣΕΙΡΕΣ

Western σειρά δια χειρός Ταραντίνο;

Published: 4 Dec 2015, 10:31
Συντάκτης:

Ο Κουέντιν Ταραντίνο είναι γνωστό ότι λατρεύει τα κλασικά γουέστερν. Μέσα από τις ταινίες του, επιδιώκει άλλωστε με τον –ιδιαίτερο- τρόπο του να αποτίνει φόρο τιμής σε μεγάλους σκηνοθέτες του είδους.

Έτσι, μετά το “Django Unchained” και το πολυαναμενόμενο και πολυσυζητημένο “The Hateful Eight”, ο σκηνοθέτης των επιτυχιών σκέφτεται να προχωρήσει με ένα τρίτο γουέστερν, το οποίο όμως προορίζεται για τη μικρή οθόνη.  

Πρόκειται για ένα project που ο ίδιος επεξεργάζεται εδώ και μια δεκαπενταετία, ήτοι το μυθιστόρημα του Elmore Leonard  με τίτλο «Forty Lashes Less One», το οποίο σκέπτεται τώρα να μεταφέρει στη μικρή οθόνη με τη μορφή mini σειράς.

«Χρειάζομαι  πάντα λίγο χρόνο πριν σκεφτώ για το μέλλον, με την έννοια ότι κατέχω τα δικαιώματα ενός βιβλίου που ήθελα να διασκευάσω κάποια στιγμή και ίσως έφτασε για μένα ο καιρός να το κάνω.  Πρόκειται για το «Forty Lashes Less One» του Elmore Leonard, το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει το τρίτο μου γουέστερν. Εξετάζω το ενδεχόμενο να μεταφέρω το project στην τηλεόραση με τη μορφή μιας mini σειράς τεσσάρων ή έξι επεισοδίων» ανέφερε ο Ταραντίνο στο Premiere Magazine σχετικά με το όλο εγχείρημα. (Καλά μη βάζετε και το χέρι στη φωτιά, είναι  γνωστό ‘τρολ’ του σινεμά και πάντα ξέρει τον τρόπο να ρίχνει “άδεια” για να πιάσει “γεμάτα” και να προκαλέσει χάος).

Σε κάθε περίπτωση, το βιβλίο πραγματεύεται τη βίαιη ιστορία δύο κρατουμένων – ενός μαύρου και ενός λευκού - στην κολασμένη φυλακή ‘Yuma’   που θα καταλήξουν σύμμαχοι από ανάγκη, αναζητώντας τους πέντε πιο επικίνδυνους άνδρες της Αριζόνα, με αντάλλαγμα την ελευθερία τους.  Κάτι που ‘μυρίζει’ κάτι από Django Unchained και The Hateful Eight, ωστόσο είναι γνωστή η αυτοαναφορικότητα που χρησιμοποιεί ο σκηνοθέτης  για να συνδέει μεταξύ τους τις ταινίες του (και βέβαια τις κλασικές ταινίες-σημεία αναφοράς του είδους).  

Η κόλαση που ονομάζεται φυλακή Yuma μπορεί να καταστρέψει κάθε ανθρώπινη ψυχή. Και είναι χειρότερα για εκείνους των οποίων το  έγκλημα για το οποίο καταδικάστηκαν είναι το χρώμα του δέρματός τους.

Η σύνοψη του βιβλίου μας λέει τα εξής: «Ο νόμος λέει  ότι ο Chiricahua απάτσι Raymond San Carlos και ο μαύρος πρώην στρατιώτης  Harold Τζάκσον είναι δολοφόνοι  και θα μείνουν πίσω από τα κάγκελα μέχρι να πεθάνουν . Αλλά ακόμη και στο χειρότερο μέρος της γης, υπάρχει ελπίδα. Και για τους  δύο σκληρούς  και μισητούς κρατούμενους – πρώην  εχθρούς , πλέον κατ’ ανάγκη συμμάχους– η ελπίδα περιμένει στο τέλος ενός άρρωστου και βίαιου συναγωνισμού ... σε ένα αιματηρό μονοπάτι που τους οδηγεί προς τους πέντε πιο επικίνδυνους άντρες  της Αριζόνα» .

Και αν συνυπολογίσουμε και τη σκηνοθετική τρέλα του Ταραντίνο… και εγένετο χάλαζα και πυρ!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos