Σταματά το σινεμά ο Άκι Καουρισμάκι; Ή μας τρολάρει;

Published: 12 Mar 2017, 14:04
Συντάκτης:

Ο Aki Kaurismaki, που απέσπασε το βραβείο του καλύτερου σκηνοθέτη στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, όπου βρέθηκε με την ταινία του The Other Side of Hope, δήλωσε πως τελείωσε με τις ταινίες και ταυτοχρόνως πως ήδη κάνει σχέδια για την επόμενή του ταινία. Μπέρδεμα; Καθόλου, για κάποιον που γνωρίζει τις δηλώσεις του ιδιαίτερου αυτού Φινλανδού σκηνοθέτη.

«Το έχω πει ξανά στο παρελθόν, μα αυτή τη φορά, λέω πραγματικά ‘adios’», δήλωσε στο The Straight Times, προσθέτοντας πως θέλει χρόνο για τον εαυτό του, μακριά από την όποια ενασχόληση με δημιουργία ταινιών. Παρόλα αυτά, όμως, είναι αναποφάσιστος, μιας και ήδη σκέφτεται την τρίτη ταινία της τριλογίας του, που ξεκίνησε το 2011 με το Λιμάνι της Χάβρης.

«Βασικά η τριλογία προέκυψε αυτόματα, καθώς είμαι απίστευτα τεμπέλης. Πάντα πρέπει να κάνω τριλογίες για να κάνω κάτι, στην πραγματικότητα. Δεν θα μπορούσα να κόβω ξύλα. Όμως δεν είναι μία τριλογία λιμανιών πλέον· προέκυψε ως τριλογία προσφύγων. Ελπίζω το τρίτο κομμάτι να είναι μία χαρούμενη κωμωδία», δήλωσε στο Cineuropa. 

Ελπίζουμε το δεύτερο σενάριο να ισχύσει, εν τέλει, γιατί κινηματογράφος χωρίς Καουρισμάκι, είναι Σκανδιναβία χωρίς κρύο! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Scoop

Scoop

Θα το βρείτε: Netflix

Σύνοψη: Εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα, αυτό το δράμα παρουσιάζει εκ των έσω πώς οι...
15 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
breathe, από την Spentzos breathe, από την Spentzos