Ψυχολογία και Κινηματογράφος: Νέο εργαστήριο online

Published: 10 May 2015, 12:11
Συντάκτης:

Επιλέγουμε την εξελικτική περίοδο της εφηβείας για να μάθουμε περισσότερα γι’ αυτήν, μέσα από τις διάφορες ψυχολογικές θεωρίες και έρευνες, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί στο μεγάλο πανί και θα έχουμε την ευκαιρία να εκφραστούμε σχετικά και να συζητήσουμε σχετικές σκέψεις μας. Παράλληλα, θα μπούμε στη διαδικασία να παρακολουθούμε με ενεργό τρόπο τις κινηματογραφικές ταινίες και θα ευαισθητοποιηθούμε στην κινηματογραφική γλώσσα διάφορων σκηνοθετών.

Το εργαστήριο θα είναι εξ’ αποστάσεως και θα διαρκέσει έξι βδομάδες, κατά τις οποίες θα εξετάσουμε, αξιοποιώντας σχετικά φιλμ, διάφορα θέματα που απασχολούν την περίοδο της εφηβείας:

Ψυχολογικές θεωρίες για την Εφηβεία. Τα χαρακτηριστικά της αναπτυξιακής περιόδου. Η σεξουαλικότητα στην εφηβεία. Έφηβος: Παιδί ή ενήλικας; Εφηβεία και διαφορετικότητα. Εφηβεία και Ψυχοπαθολογία ( Δυσκολίες Προσαρμογής στο Σχολείο και στην οικογένεια, Συμπεριφορές βίας και θυματοποίησης, Ψυχώσεις, Διατροφικές Διαταραχές). Σχέσεις γονέων και παιδιών στην εφηβεία. Εφηβεία: Η εποχή των φαντασιώσεων και της διαμόρφωσης ταυτότητας

Τι χρειάζεται να ξέρω για να συμμετέχω online;

Το εργαστήριο πραγματοποιείται μέσω ειδικής πλατφόρμας e-learning και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις, θα υπάρχει ακριβής καθοδήγηση. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και όλες οι «συζητήσεις» και ασκήσεις θα γίνονται γραπτώς. Δεν χρειάζεται παρακολούθηση συγκεκριμένη μέρα ή ώρα και μπορεί να συμμετέχει κανείς απ’ όπου κι αν βρίσκεται. Θα προηγηθεί συζήτηση μέσω τηλεφώνου ή Skype.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνίες: 28 Μαΐου – 8 Ιουλίου 2015 (6 εβδομάδες). Κόστος: 20 ευρώ /εβδομάδα – σύνολο 6 εβδομάδων: 120 ευρώ (σε 2 δόσεις). 10% έκπτωση σε ανέργους, φοιτητές & συνταξιούχους. Email για κρατήσεις: [email protected] Τηλέφωνο για πληροφορίες: 211 012 5152. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Για την εγγραφή σας απαιτείται έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, καθώς στις ομάδες συμμετέχει περιορισμένος αριθμός ατόμων και συμπληρώνονται γρήγορα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής, να τη συμπληρώσετε και να τη στείλετε στο:  [email protected]

Θα την βρείτε εδώ. 

 

 

Ακολουθήστε το Move It στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα του σινεμά!
Πρώτη δημοσίευση: 10 May 2015, 12:11
Ενημέρωση: 10 May 2015, 12:11
Συντάκτης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Beast

Beast

Θα το βρείτε: Cosmote TV

Σύνοψη: Πατέρας προσπαθεί να φτιάξει τη σχέση του με τις κόρες, ταυτόχρονα αποτρέποντας να...
5 ώρες

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο