Oυίνστον Τσόρτσιλ ο Κέβιν Σπέισι

Published: 26 Mar 2014, 19:50

Όπως όλα δείχνουν, η απόλυτα επιτυχημένη παρουσία του Κέβιν Σπέισι στα... χωράφια της πολιτικής με το βραβευμένο "House of cards" θα έχει και συνέχεια.

Ο αγαπημένος σταρ θα ερμηνεύσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Αγγλίας, Ουίνστον Τσόρτσιλ, σε νέα βιογραφία που ετοιμάζεται για τον Βρετανό ηγέτη του Β' παγκοσμίου πολέμου κόντρα στον Χίτλερ, με τίτλο «Captain of the Gate». Το σενάριο επιμελήθηκε ο Μπεν Κάπλαν, που είχε επεξεργαστεί σενάρια για ντοκιμαντέρ του History Channel με θέματα όπως το Βιετνάμ, αλλά και η ζωή του Αμερικανού προέδρου Ρόναλντ Ρίγκαν, ενώ σκηνοθέτης δεν έχει ανακοινωθεί.

Ο Τσόρτσιλ υπήρξε καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη των συμμάχων τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κόντρα στους Γερμανούς, ενώ παρά το γεγονός ότι έχασε (!) τις μεταπολεμικές εκλογές από τους Εργατικούς, επανήλθε στην πρωθυπουργία μεταξύ 1951-1955, ενώ είναι ο μόνος ηγέτης που έχει κερδίσει το Νομπέλ λογοτεχνίας.

H τελευταία ταινία με θέμα τον Τσόρτσιλ, είναι αρκετά πρόσφατη πάντως, καθώς πρόκειται για το πολύ καλό "Into the Storm" του Ταντέους Ο' Σάλιβαν με τον Μπρένταν Γκλίζον στον ομώνυμο ρόλο.

Α.Κ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

BOX OFFICE

Ταινία
4ημέρο
Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ | FREUD'S LAST SESSION  , από την Spentzos